Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ιταλία Αποκαλύπτει Πώς Απέτρεψε Ρωσικές Κυβερνοεπιθέσεις – Οι Δηλώσεις του Αντόνιο Ταγιάνι

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: “Η Ιταλία απέτρεψε ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις” – Τι ισχυρίστηκε ο Αντόνιο Ταγιάνι

Απόπειρα κυβερνοεπίθεσης ενόψει Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2026

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι, χαρακτήρισε «ενέργειες ρωσικής προέλευσης» την πρόσφατη απόπειρα κυβερνοεπίθεσης σε ιστοσελίδες που σχετίζονται με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026, οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 8 έως τις 22 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο και την Κορτίνα. Σύμφωνα με τον Ταγιάνι, η επίθεση είχε στόχο το Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και άλλες τοποθεσίες που σχετίζονται με τη διοργάνωση, περιλαμβάνοντας ξενοδοχεία στην περιοχή της Κορτίνα.

«Καταφέραμε να αποτρέψουμε μια κυβερνοεπίθεση που επηρεάζει αρκετές ιστοσελίδες του υπουργείου μας και ορισμένες εγκαταστάσεις συνδεδεμένες με τους Ολυμπιακούς Αγώνες Μιλάνο/Κορτίνα», δήλωσε ο Ταγιάνι σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Από τις 26 Ιανουαρίου έχουν τεθεί σε επιφυλακή μέλη της αστυνομίας της Ιταλίας που ειδικεύονται στην κυβερνοασφάλεια. Αυτοί εργάζονται σε κρίσιμα σημεία που σχετίζονται με τη διοργάνωση των αγώνων μέχρι την ολοκλήρωσή τους στις 22 Φεβρουαρίου. Σκοπός τους είναι η προστασία των υποδομών και η παρακολούθηση του δικτύου για λόγους δημόσιας ασφάλειας αλλά και για την αποτροπή πιθανών τρομοκρατικών απειλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024 καταγράφηκαν στην εθνική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας της Γαλλίας (ANSSI) συνολικά 141 περιστατικά σχετικά με θέματα κυβερνοασφάλειας. Ωστόσο, δεν υπήρξαν σοβαρές επιπτώσεις στη διεξαγωγή των αγώνων εκείνης της χρονιάς.

Όπως είναι γνωστό, η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στους αγώνες υπό το όνομα αυτό αλλά ως ουδέτερη χώρα. Συγκεκριμένα, θα διαγωνιστούν συνολικά 13 αθλητές υπό ουδέτερη σημαία στους Χειρινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Scroll to Top