Στιγμές αγωνίας για το κοριτσάκι που έπεσε σε συντριβάνι στην Καλλιθέα
Δραματικές ώρες βιώνει ένα μικρό κορίτσι που το βράδυ της Κυριακής έπεσε σε συντριβάνι στην Καλλιθέα. Η κατάσταση της υγείας της είναι κρίσιμη και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου οι γιατροί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να την κρατήσουν στη ζωή.
Το παιδί βρισκόταν με τον πατέρα του στην πλατεία Κύπρου, όταν ξαφνικά και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, αποσπάστηκε από την προσοχή των γονιών του και κατέληξε μέσα στο σιντριβάνι, ενώ γύρω υπήρχαν αρκετοί περαστικοί.
Μάρτυρες του περιστατικού αντέδρασαν άμεσα και ανέσυραν το κορίτσι από το νερό πριν ειδοποιήσουν τις αρχές. Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν ήταν μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι επιχείρησαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο παιδί.
Ακολούθως κλήθηκε το ΕΚΑΒ. Ωστόσο, πριν φτάσει ασθενοφόρο στον τόπο του συμβάντος, περιπολικό της αστυνομίας μετέφερε άμεσα τη μικρή στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Εκεί οι ιατροί εργάστηκαν σκληρά επί 40 λεπτά προκειμένου να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας της. Το κορίτσι επανήλθε αλλά η κατάστασή της παραμένει σοβαρή.
Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι γιατροί εκτίμησαν ότι η ηλικία του παιδιού είναι περίπου 2 ετών, ωστόσο οι γονείς δήλωσαν ότι είναι 5 ετών. Ο πατέρας ηλικίας 26 ετών και η μητέρα ηλικίας 23 ετών έχουν προσαχθεί και κρατούνται από τις αρχές στο τμήμα Δίωξης Εξυχνίασης Εγκλημάτων στην Καλλιθέα με κατηγορίες σχετικές με παραμέληση ανηλίκου. Αναμένεται σήμερα να παρουσιαστούν ενώπιον εισαγγελέα.
