Διάσωση 26χρονου άνδρα στα Τουρκοβούνια μετά από πτώση
Μια επιχείρηση διάσωσης οργανώθηκε το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας (23/2) στην περιοχή των Τουρκοβουνίων, όταν ένας νεαρός άνδρας ηλικίας 26 ετών τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από πτώση σε δύσβατο σημείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ,το περιστατικό συνέβη γύρω στις 14:30 στο Γαλάτσι,τη στιγμή που ο νεαρός προσπαθούσε να σηκώσει τον χαρταετό του και δεν πρόσεξε το κενό μπροστά του. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε άμεσα για να τον απεγκλωβίσει από το ύψος στο οποίο είχε βρεθεί λόγω της ατυχούς στιγμής.
Περιγραφή του ατυχήματος
Όπως ανέφερε ο ίδιος στους διασώστες, ενώ έτρεχε για να ανυψώσει τον χαρταετό του, έχασε την επαφή με το έδαφος. «Δεν είδε τον γκρεμό», δήλωσε χαρακτηριστικά στους πυροσβέστες και έτσι κατέληξε σε βάθος περίπου 7 μέτρων. Στο σημείο έφθασαν δυνάμεις από τον 4ο Πυροσβεστικό Σταθμό οι οποίες πλησίασαν τον τραυματία και τον τοποθέτησαν σε ειδικό φορείο.
Μετά τη μεταφορά του σε ασφαλές σημείο, αναμένοντας την παρέμβαση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ένα κλιμάκιο του ΕΚΑΒ ήταν ήδη προετοιμασμένο για να αναλάβει τη συνέχεια της διάσωσης.
Ιατρική φροντίδα και κατάσταση υγείας
Ο νεαρός διακομίστηκε επειγόντως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες. Οι εξετάσεις που υποβλήθηκε αποκάλυψαν ότι έχει υποστεί τραυματισμούς στον αυχένα καθώς και στα πόδια και τα χέρια.Παρόλο που η πτώση ήταν σοβαρή και η περιοχή επικίνδυνη, οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι ο 26χρονος βρίσκεται εκτός κινδύνου.
