«Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται Μεγάλη Αλλαγή στον Καιρό για 3 Ημέρες!»

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Κάτι αλλάζει στον καιρό για 3 μέρες

Αλλαγές στον Καιρό τις Επόμενες Ημέρες

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει ότι θα υπάρξει μια μικρή μεταβολή στις καιρικές συνθήκες τις επόμενες 24 ώρες, ωστόσο καθησυχάζει τους πολίτες λέγοντας ότι «δεν πρόκειται για κάτι αξιόλογο».

Σήμερα, αναμένονται τοπικές βροχές, οι οποίες δεν θα είναι ιδιαίτερα έντονες. Αυτή η κατάσταση μπορεί να θεωρηθεί ως μια «παρένθεση» σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα που είχαμε θερμοκρασίες κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν κυρίως την Κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη και τις Σποράδες, φτάνοντας μέχρι τη βόρεια Εύβοια. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα παραμείνει ανοιξιάτικος με θερμοκρασίες υψηλότερες από το μέσο όρο.

Ο κ. Μαρουσάκης επισημαίνει επίσης ότι δεν αναμένονται κακοκαιρίες ή έντονα βροχοφόρα κύματα τις επόμενες ημέρες. Για αύριο Παρασκευή προβλέπονται κάποιες βροχές στη βορειοανατολική Ελλάδα. Είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις και στα βορινά τμήματα του νομού Αττικής το πρωί, αλλά τίποτα το σημαντικό καθώς οι βοριάδες θα αρχίσουν να ενισχύονται με αρκετή ένταση μέχρι τη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο καιρός θα στραφεί προς τον βοριά με ελαφρά πτώση της θερμοκρασίας χωρίς όμως να επικρατήσει κρύο. Οι θερμοκρασίες κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου αναμένονται μεταξύ 14-16 βαθμών Κελσίου.

Πρόγνωση Καιρού για Παρασκευή 6-3-2026

Θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που κατά διαστήματα θα αυξηθούν. Το πρωί στο Αιγαίο, στην Εύβοια και στην ανατολική Στερεά ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ενώ από το απόγευμα οι πιθανότητες αυξάνονται στη δυτική Πελοπόννησο και αργότερα στην ανατολική Μακεδονία καθώς και στη Θράκη.

Η ορατότητα μπορεί να είναι περιορισμένη λόγω ομίχλης στα ηπειρωτικά κατά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικά ενώ στα ανατολικά από βορείες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 4 μποφόρ στο εσωτερικό της χώρας και έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο όπου η κατάσταση των ανέμων ενδέχεται να επιδεινωθεί τη νύχτα.

Η θερμοκρασία δεν πρόκειται να παρουσιάσει σημαντικές αλλαγές φθάνοντας τους 15 έως 17 βαθμούς στα Βόρεια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 18-19 βαθμών Κελσίου.

Πρόγνωση Καιρού για Σάββατο 7-3-2026

Sτην Ανατολική Ελλάδα περιμένουμε λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα μπορεί να αυξηθούν μέχρι το απόγευμα όταν πιθανόν εκδηλωθούν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές. Μικρές χιονοπτώσεις μπορούν επίσης να συμβούν σε κεντρικά και Βόρεια ορεινά τμήματα της χώρας.

Sτην υπόλοιπη Ελλάδα γενικά αίθριος ουρανός αλλά ίσως υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις κατά την διάρκεια των απογεμάτων στις ηπειρωτικές περιοχές.
Η νυχτερινή ορατότητα μπορεί επίσης να είναι μειωμένη σε κάποια σημεία.
Οι άνεμοι στα δυτικά προέρχονται κυρίως από Ανατολή – Βορειοανατολή (3 -5 μποφόρ) ενώ στην Ανατoλική Ελλάδα οι άνεμοι πνέουν Βόρειοι (4 -6 μποφόρ) φτάνοντας ακόμα πιο δυνατούς στο Αιγαίο (7 –8 μποφόρ).
Η θερμοκρασία υποχωρεί λίγο στις Ανατoλικές περιοχές επιστρέφοντας σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.

Πρόγνωση Καιρού για Κυριακή 8-3-2026

Aναμένονται γενικά αίθριοι ουρανοί με λίγες νεφώσεις ειδικότερα στις Ανατoλικές περιοχές όπως η Εύβοια , οι Σποράδες , Κυκλάδες καθώς κι η Κρήτη.
H νυχτερινή ή πρωινή ορατότητα ίσως είναι μειωμένη.
Oι άνεμοι συνεχίζουν σύμφωνα με τα προηγούμενα δεδομένα: Δυτικοί –Ανατοιλοί (3 –5) & Bορειοί(4–6) .

H θερμoκρασία παραμένει σχεδόν αμετάβλητη.

Pρόγνωση Καιρού για Δευτέρα9–3–2026

Aκολουθεί γενικά αίθριος ουρανός μ’ελάχιστες νεφώσεεις ειδικότερα στ’ανατoλικά τμήματα όπως Eύβοια ,Σποράδες ,Kυκλάδες κι Kρήτη .
H νυχτερινή ή πρωινή oρατότητα ίσως είναι μειωμένη .
Oi Aνεμoi θ’ανεβάζουν στροφές :Δυτικοί-Aνατοιλοί(4–6 ) & Bορειοί(7 ).
H θεμperatura δε θ’ανεβάσει στροφές.

Scroll to Top