«Όσκαρ 2023: Οι Σημαντικότερες Βραβεύσεις και οι Απρόσμενες Εκπλήξεις που Σόκαραν το Κόσμο του Κινηματογράφου»

Όσκαρ: Οι βραβεύσεις στις σημαντικότερες κατηγορίες και οι εκπλήξεις






Βραβεία Όσκαρ 98ης Τελετής

Η ταινία “Μια μάχη μετά την άλλη” θριαμβεύει στα Όσκαρ

Στην 98η τελετή απονομής των Βραβείων Όσκαρ, η ταινία “Μια μάχη μετά την άλλη” (One Battle After Another) αναδείχθηκε ως η Καλύτερη Ταινία, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες της φετινής κινηματογραφικής χρονιάς. Το φιλμ κέρδισε συνολικά έξι βραβεία Όσκαρ, με τον Πολ Τομας Άντερσον να γράφει ιστορία καθώς απέκτησε τα πρώτα του βραβεία στην καριέρα του.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης τιμήθηκε στην κατηγορία Καλύτερης Σκηνοθεσίας και στο Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο. Επιπλέον, το έργο απέφερε το Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου στον Σον Πεν – ο οποίος δεν ήταν παρών στην εκδήλωση – καθώς και το βραβείο για το Καλύτερο Μοντάζ στον Άντι Γιούργκενσεν.

Νέα Κατηγορία στα Όσκαρ

Φέτος εισήχθη μια νέα κατηγορία στα βραβεία, η οποία είναι η πρώτη από το 2002 όταν καθιερώθηκε το βραβείο για την Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων. Αυτή είναι η κατηγορία του Όσκαρ για το Καλύτερο Casting και απονεμήθηκε στην Cassandra Kulukundis για τη συμμετοχή της στο “Μια μάχη μετά την άλλη”.

Δυναμική Παρουσία από τους «Αμαρτωλούς»

Η ταινία Sinners κατάφερε να κερδίσει τέσσερις διακρίσεις. Ο Michael B. Jordan αναδείχτηκε νικητής στην κατηγορίας Α΄ Ανδρικού Ρόλου ενώ ο Ryan Coogler έλαβε το βραβείο για το Καλύτερο Πρωτότυπο Σενάριο.

Eπιπλέον, οι Sinners κέρδισαν επίσης τα βραβεία για την Καλύτερη Πρωτότυπη Μουσική που πήγε στον Ludwig Göransson και τη φωτογραφίτρια Autumn Durald Arkapaw που έγινε η πρώτη γυναίκα που κατακτά αυτή τη διάκριση.

Οι επιτυχίες των One Battle After Another και Sinners προσέφεραν στη Warner Bros. μία από τις πιο αξέχαστες νύχτες στην ιστορία του στούντιο.

Η Τελετή Απονομής

Η 98η απονομή των Όσκαρ πραγματοποιήθηκε στο Dolby Theater του Λος Άντζελες με παρουσιαστή τον Conan O’Brien για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω ABC και Hulu.

Pλήθος γνωστά πρόσωπα ανέβηκαν στη σκηνή όπως οι Nicole Kidman, Pedro Pascal, Sigourney Weaver, Anne Hathaway και Javier Bardem ενώ υπήρχαν επανενώσεις ομάδων όπως εκείνη της ταινίας Bridesmaids με τις Kristen Wiig, Melissa McCarthy και Maya Rudolph.

Eπίσης έγιναν αφιερώματα σε σημαντικές προσωπικότητες του κινηματογράφου που απεβίωσαν πέρυσι όπως οι Robert Redford, Diane Keaton και Catherine O’Hara.

Bράβευση στις κύριες Κατηγορίες

  • Kαλήτερης ταινίας: «Μια μάχη μετά την άλλη»
  • Sκηνοθεσίας: Πολ Τόμας Άντερσον – «Μια μάχη μετά την άλλη»
  • A΄ γυναικείου ρόλου: Τζέσι Μπάκλεϊ – «Άμνετ»
  • A΄ ανδρικού ρόλου:Mάικλ Μπι Τζόρνταν – «Αμαρτωλοί»
  • B΄ γυναικείου ρόλου: Έιμι Μάντιγκαν – Weapons
  • B΄ ανδρικού ρόλου: Σον Πεν – «Μια μάχη μετά την άλλη»
  • X ξένης ταινίας: «Συναισθηματική αξία» (Νορβηγίας)
  • < strong > K α λ ύ τερης τ α ί ν ί α s animation: KPop Demon hunters< / strong >
  • < strong > K α λ ύ τερου ντοκιμαντέρ: Mr.Nobody against Putin< / strong >
  • < / ul >


Scroll to Top