«Νίκος Κωνσταντόπουλος: Προαναγγελία ποινικής και πειθαρχικής δίωξης κατά του προέδρου της ΕνΔΕ»

Προσφυγή για ποινική και πειθαρχική δίωξη κατά του προέδρου της ΕνΔΕ προανήγγειλε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος

Δηλώσεις Κωνσταντόπουλου για την υπόθεση των Τεμπών

«Θα προχωρήσω σε νομικές ενέργειες κατά του προεδρεύοντος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, θα ζητήσω πειθαρχική διαδικασία εναντίον του και θα απευθυνθώ σε διεθνείς οργανισμούς» δήλωσε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην αίθουσα του ΔΣΑ.

Παρουσία συγγενών θυμάτων από το δυστύχημα στα Τέμπη, οι δύο δικηγόροι εξαπέλυσαν σφοδρή κριτική προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον πρόεδρο της ΕνΔΕ Χριστόφορο Σεβαστίδη και τον πρόεδρο του ΔΣΑ Ανδρέα Κουτσόλαμπο. Αναφέρθηκαν σε «κρατικό έγκλημα» και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να «καλύψει την υπόθεση» και να «στραγγαλίσει τους συγγενείς».

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αντέτεινε τις δηλώσεις του κ. Σεβαστίδη, χαρακτηρίζοντας τον ως «δραγουμάνο του Υπουργείου», υποστηρίζοντας ότι δεν έχει κανένα ήθος ή δικαστική ακεραιότητα.

«Η ΕνΔΕ και η Ένωση Εισαγγελέων δεν είναι φορείς αλλά Σωματεία», τόνισε ο κ.Κωνσταντόπουλος, προσθέτοντας ότι ο κ. Σεβαστίδης είναι σωματιάρχης που απολαμβάνει τη θέση αυτή χωρίς ουσιαστική αξία.

Προανήγγειλε μήνυση για συκοφαντία εναντίον του κ. Σεβαστίδη καθώς επίσης αίτημα για πειθαρχική διαδικασία λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς εντός κι εκτός υπηρεσίας. Επιπλέον, σκοπεύει να ενημερώσει διεθνείς οργανισμούς σχετικά με τις δηλώσεις αυτές: «Με 51 χρόνια εμπειρίας στο επάγγελμα μου δεν πρόκειται να επιτρέψω σε κανέναν Σεβαστίδη να αμφισβητήσει όσα εκπροσωπώ».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη συνεργασία μεταξύ του προεδρεύοντος της ΕνΔΕ και του υπουργού Δικαιοσύνης λέγοντας: «Φλωρίδης και Σεβαστίδης συνεργάζονται για μια συντονισμένη επίθεση εναντίον μας».

Mιλώντας για άτομα που εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα είπε πως έχουν στόχο την καταστολή των δικαιωμάτων των δικηγόρων.

Aναφερόμενος στο δυστύχημα στα Τέμπη σημείωσε πως η δίκη παραβαίνει συστηματικά τη δημοσιότητα ενώ απάντησε στους ισχυρισμούς ότι οι συγγενείς δεν επιθυμούν τη δίκη λέγοντας: «Μόνο ένα βρώμικο μυαλό μπορεί να το ισχυριστεί αυτό».

Aναρωτήθηκε γιατί το Δημόσιο αποφάσισε τώρα να συμμετάσχει στη δίκη όταν μέχρι σήμερα είχε αποστασιοποιηθεί από αυτήν: «Για ποιο λόγο τώρα; Στις άλλες υποθέσεις παρίσταται;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξέφρασε έντονη αντίθεση στον τρόπο που διαχειρίστηκε ο πρόεδρος του ΔΣΑ την αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου: «Για πρώτη φορά είδαμε κινητοποιήσεις μέσα στον ΔΣΑ», είπε αναφερόμενη στην παρουσία υπουργού που είχε προηγουμένως κάνει απαξιωτικές δηλώσεις.

Aμέσως μετά το τραγικό συμβάν στα τρένα, οι γονείς περίμεναν αγχωμένοι πληροφορίες σχετικά με τα παιδιά τους ενώ εκείνοι που είχαν ευθύνη παρέβαιναν τις αρχές της εγκληματολογίας χωρίς καμία παρέμβαση από εισαγγελείς.»

Aναφέρθηκε επίσης στις παραβάσεις κατά τη διάρκεια της δίκης όπως η απαγόρευση εισόδου πολιτών καθώς και περιστατικά αστυνομικής βίας εις βάρος ενός εκ των συγγενών θυμάτων.
Τόνισε πως όλα αυτά δείχνουν μια προσπάθεια συγκάλυψης υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων εις βάρος των θυμάτων.
Καταλήγοντας δήλωσε πως βασικός υπεύθυνος αυτής της τραγωδίας είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μαζί με τους υπουργούς Καραμανλή και Τριαντόπουλο.»

Κύλιση στην κορυφή