Εξελίξεις στον Λίβανο: Επιθέσεις της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ
Τα ξημερώματα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε τρεις επιθέσεις με ρουκέτες και drones εναντίον του Ισραήλ μετά τα μεσάνυχτα. Δύο από αυτές τις επιθέσεις στοχεύσαν σε «συγκεντρώσεις στρατιωτών» στα σύνορα των δύο κρατών, ενώ μια τρίτη κατευθύνθηκε προς παραμεθόρια πόλη.
Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός ενημέρωσε ότι έπληξε δέκα θέσεις στον Λίβανο από όπου εκτοξεύτηκαν ρουκέτες προς το βόρειο Ισραήλ. Υπογράμμισε επίσης ότι συνεχίζει τις προσπάθειες εντοπισμού και καταστροφής των εκτοξευτήρων.
Διάγγελμα Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο», προσθέτοντας πως οι επιχειρήσεις κατά της Χεζμπολάχ θα συνεχιστούν με αδιάκοπη ένταση μέχρι να αποκατασταθεί η ασφάλεια στη χώρα.
Η συνέχιση των στρατιωτικών επιχειρήσεων από το Ισραήλ εγείρει αμφιβολίες σχετικά με την κατάπαυση πυρός που είχαν ανακοινώσει οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν. Παράλληλα, σειρήνες συναγερμού ήχησαν σε διάφορες περιοχές του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων των Τελ Αβίβ και Ασντότ.
Οι αρχές δεν έχουν αναφέρει θύματα μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με ισραηλινούς δημοσιογράφους, τα αντιαεροπορικά συστήματα έχουν καταφέρει να αναχαιτίσουν τουλάχιστον έναν πύραυλο που κατευθυνόταν προς το έδαφος του Ισραήλ.
