«Σκάνδαλο στα Βορίζια: Εγκληματική οργάνωση άρπαζε χωράφια για επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»

Μεγάλη επιχείρηση στα Βορίζια: Εγκληματική οργάνωση άρπαζε με τη βία χωράφια για να παίρνουν επιδοτήσεις από ΟΠΕΚΕΠΕ

Σημαντική Επιχείρηση κατά Εγκληματικής Οργάνωσης στα Βορίζια

Μια εκτενή επιχείρηση πραγματοποίησαν οι αρχές στα Βορίζια με στόχο την εξάλειψη μιας εγκληματικής οργάνωσης, των μελών της οποίας φέρεται να εμπλέκονται σε σοβαρές υποθέσεις εκβίασης, εμπρησμού, καταστροφών και απάτης που πλήττουν τα οικονομικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Η δράση αυτή οργανώθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης της ΔΑΟΕ.

Η επιχείρηση εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια για την εξάρθρωση κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται σε ποινικές παραβάσεις. Τα μέλη αυτής της οργάνωσης φέρονται να έχουν συμμετοχή σε διάφορες εγκληματικές πράξεις όπως εκβιασμούς και καταστροφές ξένων περιουσιών.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρία άτομα: ένας άνδρας και τα δύο ανίψιά του, οι οποίοι επέβαλαν τη θέλησή τους στις τοπικές υποθέσεις μέσω βίας. Η εγκληματική ομάδα χρησιμοποιούσε απειλές για να καταπατήσει αγροτικές εκτάσεις στην περιοχή και στη συνέχεια δήλωνε αυτές τις εκτάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να αποκομίσει επιδοτήσεις.

Από τις παράνομες ενέργειές τους, η οργάνωση έχει λάβει συνολικά 586.000 ευρώ ως επιδοτήσεις για τα κατεχόμενα χωράφια. Σε περιπτώσεις όπου οι ιδιοκτήτες αρνούνταν να συμμορφωθούν με τους εκβιασμούς τους, προκαλούσαν σοβαρές ζημιές στις περιουσίες τους. Οι ζημίες αυτές υπολογίζονται ότι ανέρχονται περίπου στις 200.000 ευρώ.

Κύλιση στην κορυφή