Ο κ. Φλωρίδης, με έναν επιτηδευμένο τόνο, εξέφρασε ειρωνείες σχετικά με τους “φωστήρες”, σχολίασε ο Κώστας Τσουκαλάς αναφερόμενος στην ομιλία του Υπουργού Δικαιοσύνης. Σημείωσε ότι «ως γνήσιος φωστήρας ο ίδιος δήλωσε πως οι κοινοί στόχοι ΕΥΠ – Predator ήταν 11, ενώ όπως έχει προκύψει από την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου ήταν 27».
Ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε επίσης ότι για να αποκρύψει τις ευθύνες της κυβέρνησης που εκπροσωπεί, ο υπουργός χρησιμοποίησε μια λογική πλάνη ισχυριζόμενος ότι δεν υπήρχε λόγος για παρακολούθηση μέσω Predator, καθώς η κυβέρνηση μπορούσε να παρακολουθεί μέσω ΕΥΠ.
«Αναμφίβολα αδιάβαστος. Σε πολλές περιπτώσεις η έναρξη παρακολούθησης από τη μία πηγή συμπίπτει ακριβώς με την ολοκλήρωση της άλλης. Δεν γνωρίζει άραγε ο υπουργός ότι η παρακολούθηση μέσω ΕΥΠ περιορίζεται σε συμβατικές συνομιλίες; Αντίθετα, η παγίδευση μέσω Predator προσφέρει πρόσβαση σε όλες τις κρυπτογραφημένες εφαρμογές, την κάμερα και το μικρόφωνο του κινητού τηλεφώνου;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και τόνισε πως «παγιδεύτηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης στο ίδιο του το ψέμα».
Επιπλέον, εξέφρασε τη λύπη του λέγοντας ότι «ο υπουργός Δικαιοσύνης χρησιμοποιεί τον εαυτό του ως εργαλείο παραπληροφόρησης».
