Επιχείρηση διάσωσης για 67χρονο Γάλλο τουρίστα στα Χανιά
Συναγερμός σήμανε στις πυροσβεστικές υπηρεσίες των Χανίων για την ανεύρεση και μεταφορά ενός 67χρονου Γάλλου πολίτη, ο οποίος υπέστη τραυματισμό το μεσημέρι της Τρίτης κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, στην περιοχή του Δήμου Καντάνου – Σελίνου. Ο ηλικιωμένος βρισκόταν εκεί μαζί με μια ομάδα περιπατητών.
Αμέσως μετά το ατύχημα, οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην πεζοπορία ενημέρωσαν τις αρχές, ενεργοποιώντας μια άμεση και συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης.
Για την προσέγγιση στο σημείο της τραυματισμένης ομάδας οργανώθηκε εκτενής επιχείρηση που περιλάμβανε 12 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Επιπλέον, εθελοντές από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανατολικού Σελίνου προσέφεραν τη βοήθειά τους. Οι διασώστες εντόπισαν τον τραυματία μέσα στο φαράγγι και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες πριν τον ασφαλίσουν σε φορείο.
Λόγω των δύσκολων συνθηκών της περιοχής, η διαδικασία μεταφοράς προς τη νότια έξοδο του φαραγγιού αποδείχθηκε απαιτητική. Στην έξοδο περίμενε ήδη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον 67χρονο άνδρα και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων για περαιτέρω φροντίδα σχετικά με τα τραύματά του.
