Εξέλιξη της Σεισμικής Δραστηριότητας στη Βόρεια Εύβοια
Η σεισμική δραστηριότητα στη Βόρεια Εύβοια συνεχίζεται με ομαλό ρυθμό, μετά τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες και έγινε αισθητός και στην Αττική. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΑΣΠ και του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής ενδείξεις για κάποιον ισχυρότερο σεισμό από την πρόσφατη δόνηση.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκαν περίπου 70 μετασεισμοί, εκ των οποίων πέντε είχαν μέγεθος άνω των 3 Ρίχτερ και ένας έφτασε τα 4,3 Ρίχτερ. Αυτή η κατάσταση ενισχύει την πεποίθηση ότι η δόνηση των 5,2 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός.
Μια ομάδα του ΟΑΣΠ βρίσκεται ήδη στην περιοχή για να πραγματοποιήσει μετρήσεις. Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναμένει ότι έως το μεσημέρι θα υπάρχει μια πιο σαφής επιστημονική εικόνα σχετικά με την εξέλιξη αυτού του φαινομένου. Οι ζημιές που έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα αφορούν κυρίως παλαιές κατοικίες σε περιοχές όπως το Προκόπι και η Δαφνούσα.
Δύο επιτροπές από τη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών έχουν ήδη μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να καταγράψουν και να αξιολογήσουν τις ζημιές.
