Σοκ στη Βρετανία: Τρία αδέλφια πακιστανικής καταγωγής καταδικάζονται σε 40 χρόνια φυλακή για τη συστηματική κακοποίηση ανηλίκων – «Μου έκλεψαν την παιδική ηλικία» αποκαλύπτουν τα θύματα

Βρετανία: 40 χρόνια φυλακή σε τρία αδέλφια πακιστανικής καταγωγής που βίαζαν για χρόνια ανήλικες – “Μου έκλεψαν την παιδική ηλικία”, σοκαριστικές μαρτυρίες των θυμάτων

Καταδίκη τριών αδελφών για σεξουαλικές επιθέσεις στη Βρετανία

Στη Βρετανία, τρία αδέλφια καταδικάστηκαν συνολικά σε 40 χρόνια φυλάκισης λόγω σοβαρών σεξουαλικών εγκλημάτων κατά πέντε γυναικών, οι οποίες ήταν ανήλικες τη στιγμή που υπέστησαν τις φρικτές αυτές επιθέσεις. Οι επιζήσασες κατέθεσαν στο δικαστήριο του sheffield ότι η κακοποίηση που υπέστησαν τους έχει καταδικάσει σε μια ισόβια ποινή που δεν επέλεξαν ποτέ να εκτίσουν.

Ο 41χρονος Amar Ilyas καταδικάστηκε ερήμην και του επιβλήθηκε ποινή 27 ετών κάθειρξης για 20 διαφορετικά σεξουαλικά εγκλήματα εις βάρος των πέντε γυναικών, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών βιασμών. Ο Ilyas κατάφερε να διαφύγει στο Πακιστάν ενώ ήταν υπό περιοριστικούς όρους και δεν εμφανίστηκε στη δίκη του τον Σεπτέμβριο του 2025. Αξιωματικοί της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος έχουν ξεκινήσει έρευνες για την ανεύρεση και σύλληψή του. Όποιος έχει πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία του καλείται να επικοινωνήσει με τις αρχές ή να αναφέρει ανώνυμα μέσω Crimestoppers.

Οι άλλοι δύο αδελφοί, ο Kamran Ilyas (38 ετών) και ο Kamar Ilyas (39 ετών), κάτοικοι Sheffield, καταδικάστηκαν αντίστοιχα σε τρία και δέκα χρόνια φυλάκισης για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εις βάρος μιας από τις γυναίκες, η οποία είχε επίσης υποστεί βιασμό από τον Amar Ilyas. Και οι τρεις άντρες κακοποίησαν το θύμα μεταξύ των ετών 2004 και 2008 όταν εκείνη ήταν μόλις 12 χρονών.

Σε κατάθεση που διαβάστηκε στο δικαστήριο, η γυναίκα δήλωσε: «Οι τρεις κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την ευπάθειά μου και μου έκλεψαν την παιδική ηλικία. Αυτό που μου έκαναν δεν τελείωσε όταν σταμάτησε η κακοποίηση· έχει επηρεάσει κάθε χρόνο της ζωής μου από τότε». Τρεις ακόμη γυναίκες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους σχετικά με τις επιθέσεις από τον Amar Ilyas.

Μία από αυτές ανέφερε ότι ήταν περίπου 13 χρονών όταν τη βίασε ενώ κοιμόταν στο σπίτι μιας φίλης: «Ανεξάρτητα από το πόσα χρόνια μπορεί να εκτίσεις στη φυλακή, αυτό δεν θα με εγκαταλείψει ποτέ», είπε απευθυνόμενη στον δράστη.

Μια άλλη γυναίκα περιέγραψε πως παγιδεύτηκε με αλκοόλ πριν υποστεί βιασμό δύο φορές στο σπίτι της: «Ελπίζω τώρα να μπορώ να ξαναχτίσω τη ζωή μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Mετά την ανακοίνωση των ποινών, ο ανώτερος ερευνητής της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος δήλωσε ότι οι μαρτυρίες των γυναικών αποκάλυψαν τη σοβαρότητα της ψυχικής τους ταλαιπωρίας εξαιτίας αυτών των εγκλημάτων. Ο ειδικός εισαγγελέας Martin McRobb επαίνεσε τη γενναιότητα των θυμάτων λέγοντας ότι η αποφασιστικότητά τους συνέβαλε στην απονομή δικαιοσύνης.

Κύλιση στην κορυφή