Πυρκαγιά στην περιοχή των Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης
Το απόγευμα του Σαββάτου (4/7), ξέσπασε φωτιά κοντά στους Νέους Επιβάτες στη Θεσσαλονίκη, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να ελέγξουν την κατάσταση πριν η φωτιά επεκταθεί. Συνολικά, 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα βρίσκονται στο σημείο της πυρκαγιάς, ενώ το 112 έχει ενεργοποιηθεί καλώντας τους κατοίκους των γύρω περιοχών να παραμείνουν σε επιφυλακή.
Η συγκεκριμένη ημέρα χαρακτηρίζεται από υψηλό κίνδυνο, καθώς ολόκληρος ο νομός βρίσκεται στην κατηγορία 4 του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών.
Η αντίδραση ήταν άμεση λόγω των ευνοϊκών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή για την εξάπλωση της φωτιάς. Οι πυροσβέστες εργάζονται σκληρά για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές και το μήνυμα του 112 αποστέλλεται προληπτικά σε όσους βρίσκονται κοντά.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Νέοι_Επιβάτες της Περιφερειακής Ενότητας #Θεσσαλονίκης
‼️ Παραμείνετε σε ετοιμότητα
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών ℹ️ https://t.co/GY26GrlKvl @pyrosvestiki @hellenicpolice
Σημαντικό είναι ότι η Θεσσαλονίκη σήμερα κατατάσσεται στην κατηγορία 4 σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών. Αυτή η κατηγορία υποδηλώνει πολύ υψηλό κίνδυνο και είναι το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο μετά την κατάσταση συναγερμού που αντιστοιχεί στην κατηγορία 5.
Ο συνδυασμός αυξημένων θερμοκρασιών,χαμηλής υγρασίας και ισχυρών ανέμων καθιστά κάθε πιθανή εστία επικίνδυνη,γεγονός που δικαιολογεί την άμεση και δυναμική αντίδραση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο περιστατικό αυτό.
