Οι επόμενες ημέρες θα κυλήσουν με εναλλαγές ανάμεσα στη συνηθισμένη καλοκαιρινή ζέστη και σε περιοδικές αστάθειες, πριν ο υδράργυρος αρχίσει ξανά να ανεβαίνει από το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις, η Πέμπτη αναμένεται να είναι η πιο ασταθής ημέρα της εβδομάδας. Από την Κυριακή και κυρίως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οι πιθανότητες για ένα νέο κύμα ζέστης αυξάνονται, αν και δεν έχει διευκρινιστεί αν θα αποκτήσει χαρακτηριστικά καύσωνα.
Σήμερα, ο καιρός θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια σε πολλές περιοχές της χώρας. Από το μεσημέρι αναμένονται νεφώσεις στα ηπειρωτικά τμήματα, ιδιαίτερα στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου και του βόρειου τμήματος της χώρας. Εκεί θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες καθώς και λίγες απομονωμένες καταιγίδες.Το βράδυ ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα βορειοανατολικά.
Οι άνεμοι στο ανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο μπορεί να φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ στο νότιο Κρητικό Πέλαγος υπάρχει πιθανότητα να αγγίξουν τα 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι θα είναι γενικά ήπιοι. Η θερμοκρασία σήμερα θα σημειώσει μικρή αύξηση φτάνοντας τους 36 έως 37 βαθμούς σε κάποιες περιοχές των ηπειρωτικών.
Η Πέμπτη προβλέπεται ως η πιο ασταθής ημέρα λόγω ενός ψυχρού μετώπου που έρχεται από τα βόρεια. Αυτό θα προκαλέσει βροχές και καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο καθώς επίσης στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά Ελλάδα. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι ενδέχεται να επεκταθούν σε περισσότερα ορεινά τμήματα της χώρας όπου μπορεί να είναι έντονα κατά μήκος των Πίνδου.
Η θερμοκρασία στα ανατολικά τμήματα θα υποχωρήσει ελαφρώς με τις μέγιστες τιμές στους 32 έως 34 βαθμούς.
Aπό την Παρασκευή οι συνθήκες αστάθειας θα μειωθούν σημαντικά ενώ το Σάββατο ο ουρανός προβλέπεται καθαρός εκτός από λίγες μπόρες που ίσως εμφανιστούν στα ορεινά κατά τη διάρκεια του απογεύματος.Παράλληλα οι βοριάδες στο Αιγαίο πρόκειται να ενισχυθούν φτάνοντας κατά τόπους τα 6 έως 7 μποφόρ.
Αρχίζοντας από το Σάββατο η θερμοκρασία θ’ αρχίσει ξανά ν’ ανεβαίνει ενώ την Κυριακή μπορεί ν’ αγγίξει τους 37 έως 38 βαθμούς σε κάποιες περιοχές που είναι ευάλωτες στη ζέστη ακόμη κι εκεί μπορεί ν’ ανέβει μέχρι τους 39 βαθμούς.
Τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι η επόμενη εβδομάδα πιθανόν θ’ είναι πιο θερμή καθώς πολλά σενάρια υποδεικνύουν περαιτέρω αύξηση των θερμοκρασιών. Ωστόσο παραμένει πρώιμο για ν’ επιβεβαιωθεί αν αυτή νέα εισβολή ζεστού αέρα θ’ εξελιχθεί σε οργανωμένο καύσωνα αφού τόσο η ένταση όσο κι η διάρκεια αυτού θ’ αποσαφηνιστούν τις προσεχείς ημέρες.
