Επίθεση σε Δημοσιογραφικό Συνεργείο στη Χαλκιδική
Συνεργείο του MEGA κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια της κάλυψης της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή της Χαλκιδικής. Η δημοσιογράφος Μαρία Γουγουτσά περιέγραψε πώς οι κάτοικοι ζήτησαν από το τηλεοπτικό συνεργείο να αποχωρήσει, με την κατάσταση να κλιμακώνεται και να ακολουθούν προπηλακισμοί.
«Δεν ήθελαν να είμαστε σε εκείνη την περιοχή. Λέγανε ψευδώς ότι υπάρχουνε μποτίλιες και θα γίνει ανατίναξη», δήλωσε η δημοσιογράφος. Όπως ανέφερε, η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, με το συνεργείο να δέχεται επιθέσεις: «Όχι μόνο μας έβρισαν, όχι μόνο μας έφτυσαν και μας χτύπησαν. Μας έδιωξαν από την περιοχή κλωτσηδόν».
Φθορές στον Εξοπλισμό
Η Μαρία Γουγουτσά τόνισε ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου υπήρξαν ζημιές στο μικρόφωνο του σταθμού καθώς και στο κινητό της τηλέφωνο, ενώ κινδύνευσε επίσης η κάμερα του συνεργείου. «Σπάσανε το μικρόφωνο του MEGA, σπάσανε το κινητό τηλέφωνό μου. Λίγο έλειψε να σπάσουν την κάμερα», πρόσθεσε.
Ο cameraman προσπάθησε να προστατεύσει τον εξοπλισμό και δέχθηκε επίθεση: «Μπήκε μπροστά ο cameraman, ο οποίος πραγματικά δέχτηκε επίθεση. Μόνο άγνωστοι δεν είναι, είναι οι γνωστοί άγνωστοι».
Αντιδράσεις για την Αστυνομία
Η δημοσιογράφος εξέφρασε επίσης ανησυχίες σχετικά με τη στάση των αστυνομικών που βρίσκονταν στην περιοχή κατά τη διάρκεια των γεγονότων. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, όταν το συνεργείο ζήτησε βοήθεια από τους αστυνομικούς δεν υπήρξε η αναμενόμενη αντίδραση: «Φωνάξαμε την Αστυνομία που βρήκαμε μπροστά μας. Σαν να μην λέγαμε τίποτα. Ήταν γνωστοί της περιοχής», κατέληξε η Μαρία Γουγουτσά.
