«Σαλαμίνα: Δραματική επιχείρηση διάσωσης κατοίκων από τη φωτιά – 240 άτομα σε κίνδυνο»

Φωτιά στη Σαλαμίνα: Απεγκλωβίζουν κατοίκους διά θαλάσσης – Στα πλοία περίπου 240 άτομα

Σημαντική Επιχείρηση του Λιμενικού στη Σαλαμίνα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μια μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος στη Σαλαμίνα, με στόχο την απομάκρυνση κατοίκων μέσω θαλάσσης, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να καταστείλουν δύο σοβαρά πύρινα μέτωπα στις περιοχές Περιστέρια και Σελήνια. Μέχρι στιγμής, έχουν απεγκλωβιστεί περίπου 200 άτομα από τις περιοχές Σατερλί και Κολώνες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ σχετικά με τις επιχειρήσεις του Λιμενικού, οι απεγκλωβισμοί πραγματοποιούνται υπό τη μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων. Συνολικά επτά πλωτά σκάφη συμμετέχουν στην επιχείρηση, ενώ ιδιωτικά μέσα παρέχουν επίσης υποστήριξη. Από τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, περίπου 240 άνθρωποι έχουν ήδη μεταφερθεί σε τρία επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία.

Δραματική Εξέλιξη: Δύο Νεκροί από τη Φωτιά

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς εντοπίστηκαν δύο άτομα χωρίς ζωή.Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι δύο αυτοί άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι. Δεν είναι σαφές αν προσπάθησαν να απομακρυνθούν όταν η φωτιά εξαπλώθηκε ή αν επιχείρησαν να την κατασβέσουν μόνοι τους. Αυτή η εξέλιξη αυξάνει δραματικά τον αριθμό των θυμάτων της πυρκαγιάς και οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται αδιάκοπα.

Πυροσβεστικές Δυνάμεις σε Πλήρη Δράση

Δύο μεγάλα μέτωπα φωτιάς μαίνονται στις περιοχές Περιστέρια και Σελήνια. Για την κατάσβεση των πυρκαγιών εργάζονται συνολικά 192 πυροσβέστες μαζί με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων και 48 οχήματα. Η συμμετοχή εθελοντών είναι επίσης σημαντική στην προσπάθεια αυτή.

Για αεροπορική υποστήριξη έχουν διατεθεί έξι αεροσκάφη και οκτώ ελικόπτερα που επιχειρούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον χώρο των πυρών. Ένα από αυτά τα ελικόπτερα έχει αναλάβει το συντονισμό των εναέριων δυνάμεων στην περιοχή.

Eπιπλέον, υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Δήμου Σαλαμίνας συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς. Οι περιοχές Περιστερίων, Κολώνων και Σατερλίου βρίσκονται στο νότιο τμήμα του νησιού κι αποτελούν μέρος ενός πευκοδάσους που έχει χαρακτηριστεί υψηλής επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς από τον Δήμο Σαλαμίνας.

Κύλιση στην κορυφή