Επιστροφή του Καύσωνα μετά από Δροσερές Ημέρες
Μετά από μια σύντομη «παύση» που διήρκεσε αρκετές ημέρες, ο καύσωνας φαίνεται να επανέρχεται σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι. Η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θερμή, ενώ όσοι έχουν προγραμματίσει τις διακοπές τους για τον Σεπτέμβριο θα απολαύσουν ευχάριστες θερμοκρασίες. Την εκτίμηση αυτή επιβεβαίωσε και η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη.
Σύμφωνα με τα τρέχοντα προγνωστικά δεδομένα, το Σάββατο και την Κυριακή καθώς και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βαθμούς σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Η ίδια σημειώνει ότι η ζεστή εισβολή θα επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας για αρκετές ημέρες. Το νέο ισχυρό κύμα ζέστης θα κλείσει τον Αύγουστο και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν έναν πολύ ζεστό Σεπτέμβριο. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η αστάθεια των τελευταίων ημερών θα μειωθεί αισθητά από την Πέμπτη, όταν οι θερμοκρασίες αναμένονται να αυξηθούν σταδιακά φτάνοντας τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή,οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν μεταξύ 38 και 39 βαθμών με το Σαββατοκύριακο να είναι εξαιρετικά ζεστό.
Πρόγνωση Καιρού
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20-08-2026
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες στα δυτικά ορεινά όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις εντάσεως 3 έως 4 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο τοπικά μπορεί να φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει άνοδο κυρίως στα δυτικά.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21-08-2026
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που πιθανόν να αυξηθούν κατά τις απογευματινές ώρες στα δυτικά ορεινά όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις εντάσεως 3 έως 5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο μπορεί τοπικά να φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται περαιτέρω αύξηση.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22-08-2026
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις κατά τις απογευματινές ώρες στα δυτικά ορεινά όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους. Η ορατότητα στις πρωινές ώρες στα δυτικά μπορεί να είναι περιορισμένη σε κάποιες περιοχές. Οι άνεμοι παραμένουν από βόρειες διευθύνσεις έντασης μεταξύ 3 έως 5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο μπορεί τοπικά να φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται σημαντική μεταβολή.
