Εξελίξεις στη Βουλή: Διαγραφές και Δωρεά
Το προεδρείο της Βουλής ανακοίνωσε επίσημα τη διαγραφή της βουλευτού από την εκλογική περιφέρεια του Β’ Πειραιά, Νίνας Κασιμάτη, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε η επιστολή ανεξαρτητοποίησης της πρώην αντιπροεδρεύουσας του Σώματος, Όλγας Γεροβασίλη.
Οι κυρίες Κασιμάτη και Γεροβασίλη θα παραμείνουν στις έδρες τους ως ανεξάρτητες βουλευτές. Με αυτές τις εξελίξεις, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί πλέον 10 μέλη (από 12), κατατάσσοντας την στην πέμπτη θέση μεταξύ των κοινοβουλευτικών ομάδων. Η Ελληνική Λύση ανέρχεται στην τέταρτη θέση με 11 βουλευτές. Οι ανεξάρτητοι βουλευτές φτάνουν πλέον τους 53 (από 51).
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Βουλής, την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στην ολομέλεια η «Εκλογή Αντιπροέδρου από την πέμπτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα», λόγω της αποχώρησης της κ. Γεροβασίλη και της απώλειας της θέσης αντιπροεδρίας.
Η πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Κακλαμάνη ότι το κόμμα προτείνει για τη θέση του αντιπρόεδρου τη βουλεύτρια Επικρατείας Έλενα Ακρίτα. Από την πλευρά του ο κ. Κακλαμάνης ενημέρωσε επίσης την κ. Δούρου και τον γραμματέα Γιάννη Αμανατίδη σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ κατά αυτήν τη διαδικασία.
Δωρεά 200.000 ευρώ στο Νοσοκομείο «Σωτηρία»
Κατά τη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης των Προέδρων στη Βουλή και ύστερα από πρόταση του κ. Νίκου Κακλαμάνη αποφασίστηκε να παραχωρηθεί οικονομική βοήθεια ύψους 200.000 ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία».Το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για ανακαίνιση και λειτουργική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στο υπογειο χώρο «300 Ανδρών», ώστε να αναπτυχθούν νέες εξειδικευμένες καρδιολογικές υπηρεσίες από την Γ’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική.
