Αννίτα Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ απορρίπτει τη στήριξη Χριστοδουλίδη για το 2028 – ‘Θα προτείνουμε δική μας υποψηφιότητα

Αννίτα Δημητρίου: Ο ΔΗΣΥ δεν θα στηρίξει τον Νίκο Χριστοδουλίδη στις Προεδρικές του 2028 – “Θα έχουμε την δική μας εισήγηση” (Βίντεο)

Δηλώσεις της Αννίτας Δημητρίου για τις Προεδρικές Εκλογές του 2028

Στις προσεχείς Προεδρικές εκλογές του 2028 στην Κύπρο, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και επικεφαλής του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Αννίτα Δημητρίου, δήλωσε ότι το κόμμα δεν θα υποστηρίξει τον νυν Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Πρωτοσέλιδο» στο ΣΙΓΜΑ την Τρίτη (1/9),η Δημητρίου τόνισε: «Θα έχουμε τη δική μας πρόταση για τις επόμενες εκλογές». Διευκρίνισε ότι αυτή η πρόταση δεν θα περιορίζεται μόνο σε ένα συγκεκριμένο υποψήφιο, αλλά θα περιλαμβάνει και ένα σαφές πολιτικό σχέδιο για το μέλλον της Κύπρου.

Η ίδια ανέφερε ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης δεν μπορεί να αναμένει στήριξη από τον ΔΗΣΥ,καθώς το κόμμα ανήκει στην αντιπολίτευση και ασκεί εποικοδομητική κριτική που θα συνεχιστεί.

Σχόλια σχετικά με πιθανές υποψηφιότητες

Αναφερόμενη στους πιθανούς υποψηφίους για την προεδρία, όπως οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, η πρόεδρος του ΔΗΣΥ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν επιπλέον υποψηφιότητες. «Δεν είναι κακό να υπάρχουν φιλοδοξίες», σημείωσε. Ωστόσο, τόνισε πως όλοι ανήκουν σε μια πολιτική ομάδα που πρέπει να σέβονται τους κανόνες και τις διαδικασίες της.

«Πάνω από όλα είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός και πάνω από αυτόν βρίσκεται η πατρίδα μας»,πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ρόλος των μελών στη διαδικασία επιλογής

Η Αννίτα Δημητρίου επισήμανε επίσης τη σημασία που έχουν τα μέλη του κόμματος στη διαδικασία επιλογής του υποψηφίου. Υπογράμμισε τις αλλαγές στο καταστατικό του ΔΗΣΥ λέγοντας: «Τι πιο δημοκρατικό από το να αποφασίζουν τα μέλη ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος τους;»

Aναφέρθηκε επίσης στον ρόλο που θα διαδραματίσει το Πολιτικό Γραφείο κατά την επιλογή αυτή. Επιπλέον, δήλωσε: «Πρέπει να δημιουργηθεί μια κεντροδεξιά συμμαχία. Αυτή είναι η ταυτότητά μας». Σύμφωνα με την ίδια, αυτή αποτελεί τη στρατηγική πορεία που έχει αποδώσει στο παρελθόν και παραμένει κρίσιμη για την κατεύθυνση της χώρας.

Κύλιση στην κορυφή