«Ζελένσκι: Έρχονται Αμερικανοί διαπραγματευτές για ειρηνικές συνομιλίες σε Κίεβο και Μόσχα»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι Αμερικανοί διαπραγματευτές, οι οποίοι προσπαθούν να μεσολαβήσουν για την επίτευξη μιας πιθανής συμφωνίας στον πόλεμο ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, αναμένεται να επισκεφτούν σύντομα τόσο το Κίεβο όσο και τη Μόσχα. Κατά τη διάρκεια της βραδινής του ομιλίας, ο πρόεδρος της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική πλευρά έχει ενημερώσει για την επικείμενη άφιξη των απεσταλμένων στο Κίεβο. «Αναμένουμε να δούμε τους απεσταλμένους του Προέδρου των ΗΠΑ εδώ στο Κίεβο. Έχουμε επιβεβαίωση από την πλευρά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε: Πούτιν κατά Ουκρανίας και Γερμανίας: Κατηγορίες για “κρατική τρομοκρατία” από Ζελένσκι, “στημένη προβοκάτσια” του Βερολίνου για την επίθεση στη Λειψία

«Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μαζί τους στη Μόσχα και στο Κίεβο. Αναμένουμε να συναντηθούμε μαζί τους τις επόμενες ημέρες. Είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε ο Ζελένσκι. Επίσης ανέφερε ότι «έχουν οριστεί προκαταρκτικές ημερομηνίες», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Συμμετοχή Γουίτκοφ και Κούσνερ σε διπλωματικές διαβουλεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Οι ειδικοί απεσταλμένοι του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρετ Κούσνερ, γαμπρός του Προέδρου, έχουν συμμετάσχει σε διπλωματικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας με πολλές επισκέψεις στη Μόσχα αλλά ποτέ δεν έχουν ταξιδέψει στο Κίεβο. Τον Ιούλιο, ο Ζελένσκη είχε δηλώσει ότι είχε συνομιλήσει με τον Γουίτκοφ και τον Κούσνερ προκειμένου να «αναζωογονήσει τη διπλωματία και να φέρει πιο κοντά την ειρήνη».Η ρωσο-ουκρανική σύγκρουση έχει εξελιχθεί στην πιο σοβαρή κρίση που έχει βιώσει η Ευρώπη από τον Δευτέρω Παγκόσμιο Πόλεμο, προκαλώντας χιλιάδες θανάτους αμάχων καθώς επίσης εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους.

Κύλιση στην κορυφή