Η τύχη της Κινέζας μεταφράστριας Γιου Τινγκ παραμένει αβέβαιη, καθώς οι Αρχές προσπαθούν να συνθέσουν τα κομμάτια ενός περίπλοκου παζλ μετά την ανακάλυψη νέων στοιχείων. Η γυναίκα έχει να δώσει σημεία ζωής από τον περασμένο Μάιο, αλλά η πρόσφατη εύρεση του διαβατηρίου της, σκισμένου σε 22 κομμάτια σε περιοχή του Γαλατσίου, προσθέτει νέα δεδομένα στην υπόθεση.
Σενάρια και τοποθετήσεις από τον Γιώργο Καλλιακμάνη
Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε το πρωί της Τετάρτης (9/9) στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» σχετικά με τις εξελίξεις στις έρευνες. Αναλύοντας τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ανέφερε τις πιθανότητες που εξετάζει η Ελληνική Αστυνομία και τα ανησυχητικά ευρήματα των τελευταίων ημερών.
«Το διαβατήριο βρέθηκε κομματιασμένο στο Γαλάτσι. Ένας περιπατητής το ανακάλυψε και ήταν χωρισμένο σε 22 κομμάτια. Χθες, κάποια παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο όταν η μπάλα τους κατέληξε κοντά σε μια σπηλιά στην Κυψέλη. Ο προπονητής πήγε να την πάρει και εκεί βρήκε μια μεγάλη σακούλα απορριμμάτων που περιείχε ανθρώπινα οστά μαζί με ένα κρανίο.
Δεν είμαι σίγουρος αν αυτά τα δύο περιστατικά σχετίζονται μεταξύ τους. Ωστόσο, το γεγονός ότι εντοπίστηκε το διαβατήριο μιας γυναίκας που αγνοείται από τον Μάιο ενώ το κινητό της είχε βρεθεί σε διαφορετική περιοχή στην Κυψέλη μας επιτρέπει να κάνουμε πολλές υποθέσεις.
Το κινητό είχε πάρει ένας άνδρας ο οποίος εντοπίστηκε και δήλωσε ότι το βρήκε πεταμένο. Εξαφάνισε την κάρτα SIM και χρησιμοποίησε τη δική του για να αρχίσει τη χρήση του τηλεφώνου.
Τι μπορεί να συνέβη με αυτή τη γυναίκα; Την δολοφόνησαν; Την απήγαγαν πριν τη σκοτώσουν; Γιατί εμφανίζονται αυτά τα αντικείμενα; Ίσως κάποιος ήθελε να αποκαλυφθούν ενώ εκείνη έχει φύγει μόνη της; Όλες αυτές οι υποθέσεις πρέπει να εξεταστούν σοβαρά. Όταν υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες στα χέρια σου, είναι απαραίτητο να ελέγχεις όλα τα πιθανά σενάρια.
Με βάση την εμπειρία μου 30 χρόνων στην Αστυνομία θα έλεγα ότι όσο πιο πολλά στοιχεία βρίσκονται στη δημοσιότητα τόσο πιο μακριά φαίνεται η πιθανότητα εμπλοκής οργανωμένου εγκλήματος. Το οργανωμένο έγκλημα δεν κάνει τέτοιου είδους λάθη».
Eρωτήματα γύρω από τα διασκορπισμένα αντικείμενα
Sυνέχισε την ανάλυσή του ο έμπειρος συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., επισημαίνοντας την παράδοξη φύση αυτής της υπόθεσης καθώς τα προσωπικά αντικείμενα της γυναίκας εντοπίστηκαν σε τελείως διαφορετικές περιοχές κάτι που εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με τις κινήσεις των δραστών αν πρόκειται για εγκληματική πράξη.
“Είναι δυνατόν κάποιος μη επαγγελματίας δολοφόνος να έκανε κακό στη γυναίκα αυτή και στη συνέχεια απλά να πέταξε τα υπάρχοντά της; Αυτό όμως είναι επίσης περίεργο γιατί δεν φρόντισε απλώς να εξαφανιστούν ολοκληρωτικά; Δεν μπορούσε πχ., απλά να κάψει όσα είχε;
“Σε άλλο σημείο βρέθηκε το κινητό ενώ αλλού ανακαλύφθηκε το διαβατήριο… Εκτός κι αν κάποιος έκανε κακό στην Κινέζα υπήκοο πέταξε κάπου την τσάντα -που ήταν ακριβής- μαζί με άλλα προσωπικά αντικείμενα κι αυτά καταλήξανε στα χέρια άλλων ανθρώπων.”
“Είναι πραγματικά μια πολύ περίεργη περίπτωση. Ελπίζω οι αρχές έχουν ελέγξει προσεκτικά τον τόπο όπου βρέθηκε το διαβατήριο καθώς και γύρω περιοχές για τυχόν άλλα στοιχεία” , κατέληξε.
