Για άλλη μια φορά, ο Ομέρ Τσελίκ προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις, επιτιθέμενος στην ελληνική κυβέρνηση λόγω της συνεργασίας της με το Ισραήλ. Παράλληλα, χαρακτήρισε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου «ναζί». Ο εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) τόνισε ότι η Αθήνα προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι μπορεί να «περικυκλώσει» την Τουρκία μέσω συμμαχιών, χαρακτηρίζοντας αυτήν την αντίληψη «αβάσιμη και κενή».
Διαβάστε: Απάντηση Τσελίκ σε Νετανιάχου μετά τον χαρακτηρισμό “αντισημίτη δικτάτορα” για τον Ερντογάν: “Οι σφαγές, τα ψέματα, οι δολοφονίες και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι η ταυτότητά του”
«Η πεποίθηση της Ελλάδας ότι μπορεί να περικυκλώσει την Τουρκία μέσω κάποιων αναποτελεσματικών συμμαχιών ή παραχωρώντας διαδικασίες στο Ισραήλ είναι εντελώς αβάσιμη.Αυτή η στάση θα μπορούσε επίσης να βλάψει σοβαρά τη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ.
https://t.co/Xy1t9RFWhw
— Ömer Çelik (@omerrcelik) September 10, 2026
Τσελίκ: “Ο Μητσοτάκης υποστηρίζει τις επιθέσεις του Ισραήλ”
Ο Ομέρ Τσελίκ εξέφρασε έντονη κριτική προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να βρίσκεται κοντά στον πρωθυπουργό του Ισραήλ. Χαρακτήριζε μάλιστα τον Νετανιάχου ως «ναζί» και υποστήριξε πως η στάση του Έλληνα πρωθυπουργού απέναντι στο Ισραήλ αποδεικνύει τις σοβαρές αδυναμίες στην κατανόηση των παγκόσμιων εξελίξεων.
«Φαίνεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να στηρίξει τη στρατηγική του Νετανιάχου ή αυτήν την ισραηλινο-κατακτητική πολιτική. Αυτό δεν είναι θετικό ούτε για τους πολίτες της Ελλάδας», ανέφερε.
Επιπλέον, ο Τσελίκ συνέδεσε αυτή τη στάση με ζητήματα νομιμότητας λέγοντας ότι όποιος πιστεύει στη νόμιμη πολιτική δεν θα έπρεπε να υιοθετεί τέτοιες απόψεις.
“Η Τουρκία έχει τη δυνατότητα να ανατρέψει αυτές τις συμμαχίες”
“Η δύναμη που διαθέτει η Τουρκία τόσο στις διαπραγματεύσεις όσο και στο πεδίο μάχης μπορεί να αποτρέψει όλες αυτές τις συνωμοσίες που σχετίζονται με τις λεγόμενες συμμαχίες”, δήλωσαν οι πηγές.
“Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να βρούν λύσεις μέσω διαλόγου”
Sτη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του AKP επανέλαβε τη σημασία ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας καλώντας τους Έλληνες αξιωματούχους σε δράση με «σοφία και κοινή λογική».
“Όλοι οι άλλοι φεύγουν κάποια στιγμή. Στην περιοχή μας μένουμε τελικά εμείς κι η Ελλάδα”, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.
“Το γεγονός ότι η Ελλάδα παρασύρεται από τους υπολογισμούς μεγάλων δυνάμεων δεν πρέπει ποτέ να συμβεί από έναν Έλληνα πολιτικό. Αυτές οι καταστάσεις πρέπει τελικά ν’ αντιμετωπιστούν μέσα από διάλογο μεταξύ των δύο χωρών”, κατέληξαν.
