Η Αφροδίτη Μάνου, έπειτα από την αναστάτωση που προκάλεσε το σχόλιό της για τον Γιώργο Μαζωνάκη, επανέρχεται με νέα ανάρτηση στα social media, απαντώντας στους επικριτές της. Ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε καμία πρόθεση να επιτεθεί στον αγαπημένο τραγουδιστή που πρόσφατα απεβίωσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν τον γνώριζε προσωπικά ούτε είχε γνώση του έργου του.
«Η ανατροφή και η εκπαίδευση που έχω λάβει από την οικογένειά μου, ο χαρακτήρας μου και η ευαισθησία μου δεν θα με επέτρεπαν ποτέ να στραφώ εναντίον ενός ανθρώπου που μόλις πριν δύο ημέρες είχε φύγει από τη ζωή με τόσο τραγικό τρόπο», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Μαζωνάκη».
Αναφερόμενη στην παρερμηνεία των λεγομένων της, η Αφροδίτη Μάνου μιλά για «λειτουργικό αναλφαβητισμό», «ζηλοτυπία», «φανατισμό» και «ιδεολογική τύφλωση».
«Ο Μαζωνάκης θα ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που θα μπορούσε να κατηγορηθεί για την παρακμή της πολιτιστικής μας ζωής. Άλλοι φρόντισαν γι’ αυτό από νωρίς μετά τη μεταπολίτευση, “στρατευμένοι” και σημαντικοί άνθρωποι το έχουν πετύχει», προσθέτει και συνεχίζει:
«Η δική μου εμπειρία συμμετοχής σε λαϊκό προσκύνημα περιορίζεται σε δύο (2) περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της χούντας. Στις κηδείες του σπουδαίου Γιώργου Σεφέρη και του Γεωργίου Παπανδρέου. Αυτό είναι το μέτρο σύγκρισης που διαθέτω κι αυτό διαμορφώνει την άποψή μου. Καλή αντάμωση στον αποθανόντα καλλιτέχνη και συλλυπητήρια στους συγγενείς του».
Στο τέλος,η Αφροδίτη Μάνου σχολιάζει τις αντιδράσεις που δέχθηκε μετά την προηγούμενη δήλωσή της,ευχαριστώντας όσους επικοινώνησαν μαζί της για να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους.
«Ευχαριστώ τους αξιόλογους φίλους για τα μηνύματα και τις κλήσεις τους συμπαράστασης μπροστά στον χείμαρρο ύβρεων που δέχτηκα ξανά», καταλήγει.Όπως εξηγεί, θεώρησε καθήκον της να δημοσιεύσει αυτήν τη νέα ανάρτηση ώστε να διευκρινίσει τη θέση της προς τους ανθρώπους που εκτιμά καθώς επίσης προς τους φίλους της.
Στην τελευταία παράγραφο αυτής της ανάρτησης, η Αφροδίτη Μάνου κάνει αναφορά στη φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενό της. Αυτή προέρχεται από την κηδεία του Γιώργου Σεφέρη στις 22 Σεπτεμβρίου 1971. «Ήμουν κι εγώ εκεί μέσα στο πλήθος… Και ναι! Τα φανταζόμουν αλλιώς! Η χαζή», καταλήγει.
Η αρχική ανάρτηση της Αφροδίτης Μάνου
Στην πρώτη ανακοίνωσή της, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ανέφερε σχετικά με το λαϊκό προσκύνημα για τον Γιώργο Μαζωνάκη: «Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο ούτε είχα ιδέα – ούτε γι’ αυτόν ούτε για το έργο του – αλλά το “λαϊκό προσκύνημα” στον νεκρό Μαζωνάκη είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των ονείρων μιας γενιάς καλλιτεχνών όπως τα είχαμε φανταστεί διαφορετικά. Καληνύχτα σας».
