Η οικογένεια του Γιώργου Μαζωνάκη προγραμματίζει ανεξάρτητες τοξικολογικές εξετάσεις, αναζητώντας πληροφορίες σχετικά με το αν του χορηγήθηκαν αναισθητικά ή υπνωτικά φάρμακα κατά τη διάρκεια της πλασμαφαίρεσης που πραγματοποιήθηκε στο ιδιωτικό ιατρείο στην οδό Καρνεάδου, στις 9 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ANT1, η οικογένεια σκοπεύει να ζητήσει μέσω του δικηγόρου της ένα τμήμα από το δείγμα αίματος που έχει διατηρηθεί και να το παραδώσει στον τεχνικό σύμβουλο τους, γενετιστή Γιώργο Φιτσιάλο, για να διενεργηθεί ξεχωριστός τοξικολογικός έλεγχος.
Αυτή η ενέργεια αποσκοπεί στο να επιταχυνθούν τα συμπεράσματα, καθώς οι επίσημες ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις μπορεί να απαιτήσουν αρκετούς μήνες για την ολοκλήρωσή τους.
Η οικογένεια διερευνά την πιθανότητα ότι στον τραγουδιστή χορηγήθηκαν αναισθητικά ή υπνωτικά φάρμακα πιθανώς παρουσία προσωπικού του ιατρείου. Επιπλέον, προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν του δόθηκε κάποιο αντίδοτο.
Η σημαντική μαρτυρία εργαζόμενης
I μαρτυρία μιας ακόμη εργαζόμενης στο ιατρείο αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Είναι η πέμπτη κατά σειρά που δεν έχει κληθεί μέχρι στιγμής από τις Αρχές σύμφωνα με τον ANT1.
The family καλεί τη γυναίκα αυτή να καταθέσει όσα γνωρίζει σχετικά με τις συνθήκες της πλασμαφαίρεσης και τα γεγονότα των κρίσιμων ωρών.
Aυτή η εργαζόμενη φέρεται να είχε εκφράσει ανησυχία για την κατάσταση του Γιώργου Μαζωνάκη κατά τη διάρκεια της διαδικασίας λέγοντας στη γιατρό: «Δεν τον βλέπω καλά». Η απάντηση της γιατρού ήταν: «Κάνε τη δουλειά σου εσύ.Εγώ είμαι η γιατρός».
Mία τέτοια κατάθεση θα μπορούσε ενδεχομένως να προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε η θεραπεία και πώς αντέδρασε το προσωπικό όταν εκφράστηκαν ανησυχίες για την κατάσταση του τραγουδιστή.
Eρωτήματα γύρω από μέθη και απινιδωτές
Kέντρο ενδιαφέροντος στην έρευνα είναι επίσης εάν στον Γιώργο Μαζωνάκη χορηγήθηκε μέθη ή άλλη φαρμακευτική αγωγή ώστε να παραμείνει σε καταστολή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πλασμαφαίρεσης.
Aναφορές υποδεικνύουν ότι ο τραγουδιστής ήταν νευρικός και αγχωμένος όταν έφτασε στο ιατρείο ενώ είχε εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με την ανάγκη προχώρησης στη συγκεκριμένη θεραπεία.
Tην ίδια στιγμή διερευνούν τι συνέβη με τον απινιδωτή στο ιατρείο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως δεν λειτούργησε όπως έπρεπε όταν χρειάστηκε είτε λόγω τεχνικής βλάβης είτε εξαιτίας δυσκολιών των γιατρών στη χρήση του.
Eξετάζεται επίσης εάν ο απινιδωτής δεν είχε μπαταρίες χωρίς όμως ακόμα να έχει διευκρινιστεί πόσο διάστημα συνέβαινε αυτό.
Kατά τις κρίσιμες ώρες οι γιατροί φαίνεται πως αναζητούσαν οδηγίες από διάφορες πηγές επικοινωνώντας ακόμη και με τον κατασκευαστή του απινιδωτή προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τη λειτουργία του. Η επερχόμενη κατάθεση σχετική προς τη χρήση αυτού του εξοπλισμού μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην κατανόηση όσων συνέβησαν εκείνη την ημέρα.
Eξελίξεις γύρω από τον Θεοδωρόπουλο
Nέες εξελίξεις αναμένονται επίσης στο δικαστικό κομμάτι αυτής της υπόθεσης.Ο κ. Αγαπηνός που εκπροσωπεί τους δύο κατηγορούμενους ιατρούς σκέφτεται σοβαρά την υποβολή αιτήματος αποφυλάκισης υπέρ του Ηλία Θεοδωρόπουλου.
Sυγκεκριμένα υπάρχει πρόθεση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησής του μέσω κατ’ οίκον περιορισμού συνοδευόμενο από ηλεκτρονική επιτήρηση μέσω συσκευής γνωστής ως «βραχιολάκι» .
Tα χρονικά περιθώρια γι’ αυτήν την κίνηση λήγουν την Παρασκευή ενώ μέχρι στιγμής αφορά μόνο τον παθολόγο κατηγορούμενο χωρίς σαφή ένδειξη εάν θα υπάρξει ανάλογη ενέργεια κι απέναντι στην κατηγορουμενη γυναίκα-γιατρό .
