Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN δεν θα συνοδεύσει τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της σημερινής του μετακίνησης, όπως ανέφερε χθες, Παρασκευή, το εν λόγω μέσο.
Οι δημοσιογράφοι του CNN είχαν προγραμματιστεί να ταξιδέψουν με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One προς το Τενεσί για έναν αγώνα κολλεγιακού ποδοσφαίρου στο πλαίσιο της κοινής κάλυψης (pool coverage) από τον Λευκό Οίκο για τα τηλεοπτικά δίκτυα. Ωστόσο, ένα ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος και περιλάμβανε το πρόγραμμα του Τύπου για την ημέρα αυτή δεν ανέφερε καθόλου το CNN.
Αυτή η παράλειψη έρχεται ως συνέχεια μιας σειράς γεγονότων που σχετίζονται με νομικές διαμάχες μετά την απαγόρευση πρόσβασης στους δημοσιογράφους των μέσων ενημέρωσης CNN, MS Now και Politico στον Λευκό Οίκο από την αμερικανική κυβέρνηση.
Προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος Τραμπ είχε αποκλείσει τους τρεις αυτούς δημοσιογραφικούς οργανισμούς από την είσοδο στον Λευκό Οίκο κατηγορώντας τους για διάδοση ανακριβών πληροφοριών. Ακολούθως, δικαστής διέταξε προσωρινά να αποκατασταθεί η πρόσβαση στους δημοσιογράφους αυτών των μέσων.
Τα πέντε μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα – ABC, CBS, CNN, Fox news και NBC – εναλλάσσονται στην κάλυψη των δραστηριοτήτων του προεδρικού γραφείου προσφέροντας οπτικοακουστικό υλικό σε άλλα μέσα ενημέρωσης (γνωστό ως pool coverage).
