Στις τοξικολογικές εξετάσεις του Γιώργου Μαζωνάκη, φαίνεται να έχει ανιχνευθεί προποφόλη, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν την Κυριακή (4/10).
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το MEGA, αυτό αποτελεί ένα νέο και ενδεχομένως καθοριστικό στοιχείο στην έρευνα σχετικά με τις συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του καλλιτέχνη. Ωστόσο, οι εργαστηριακές εξετάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και αναμένονται για να προσφέρουν μια πιο πλήρη εικόνα.Οι αναλύσεις διεξάγονται στο αρμόδιο τοξικολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τα τελικά αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα στο τέλος της εβδομάδας.
Ανίχνευση προποφόλης στις εξετάσεις
Όπως αποκάλυψε το MEGA, οι εξετάσεις δείχνουν ότι η προποφόλη, μια αναισθητική ουσία, έχει εντοπιστεί και πλέον ερευνάται σε σχέση με όσα συνέβησαν πριν από τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη.
Το εργαστήριο έχει ζητήσει επιπλέον δείγμα για να προχωρήσει σε ποσοτική ανάλυση των ουσιών που έχουν βρεθεί. Αυτή η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς η 56χρονη κατηγορούμενη γιατρός ισχυρίζεται ότι δεν χορήγησε μέθη στον τραγουδιστή.
Ωστόσο, οι μεταγενέστερες καταθέσεις εργαζομένων από το ιατρείο της οδού Καρνεάδου περιλαμβάνουν πληροφορίες που βρίσκονται υπό εξέταση από τις Αρχές.
Η κλήση για αντίδοτο στην προποφόλη
Σύμφωνα με τη νοσηλεύτρια του ιατρείου, η γιατρός ζήτησε να επικοινωνήσει με αναισθησιολόγο ώστε να ρωτήσει εάν υπάρχει αντίδοτο για την προποφόλη.
Η αναισθησιολόγος που δέχθηκε την κλήση επιβεβαίωσε τη συνομιλία αυτή και διευκρίνισε ότι ενημέρωσε πως δεν υπάρχει αντίδοτο διαθέσιμο για την ουσία αυτή.
Eπιπλέον πληροφορίες από άρση τηλεφωνικού απορρήτου υποδεικνύουν ότι πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή αναζήτηση σχετικά με πιθανό αντίδοτο στην ίδια ουσία.
Ευρήματα στην καρδιά του Γιώργου Μαζωνάκη
Mε παράλληλες τοξικολογικές εξετάσεις αποκτούν σημασία και οι ιστολογικές αναλύσεις καθώς έχει βρεθεί εύρημα στην καρδιά του Γιώργου Μαζωνάκη.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι πότε εμφανίστηκε αυτό το πρόβλημα και εάν μπορεί να σχετίζεται με τις θεραπείες στις οποίες είχε υποβληθεί ο τραγουδιστής πριν τον θάνατό του στις 9 Σεπτεμβρίου. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και υδροθεραπείες.
Tα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών αναλύσεων θα αξιολογηθούν μαζί ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια αλλά και οι ακριβείς συνθήκες γύρω από τον θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη.
