Το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η αρχική φάση των εργασιών για την αποκατάσταση του δρόμου που συνδέει το Λαδικό με την παραλία ‘Αντονι Κουίν στη Ρόδο. Νωρίτερα, είχε σημειωθεί σοβαρή κατολίσθηση, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος βράχος να αποκολληθεί από την πλαγιά και να καταλήξει στο οδόστρωμα, αποκλείοντας τη διέλευση των οχημάτων.
Τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρόδου, σε συνεργασία με ειδικά μηχανήματα, κατάφεραν να ανοίξουν προσωρινά ένα τμήμα του δρόμου. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στα περίπου 100 αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί στην περιοχή της παραλίας να αποχωρήσουν ασφαλώς, μαζί με τους επισκέπτες και τους ντόπιους που βρίσκονταν εκεί.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν αύριο, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, από νωρίς το πρωί. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η τελική διαδικασία απομάκρυνσης του μεγάλου βράχου που έπεσε στο οδόστρωμα. Λόγω του μεγάλου όγκου του βράχου εξετάζεται το ενδεχόμενο να κοπεί επιτόπου για τη διευκόλυνση της ασφαλούς μεταφοράς του.
Μετά την αφαίρεση του βράχου θα γίνει αυτοψία από μηχανικούς και στελέχη των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ζημιές στο οδόστρωμα ή σε άλλα σημεία της διαδρομής και να αξιολογηθεί αν απαιτούνται πρόσθετες παρεμβάσεις.
Η πρώτη φάση της επιχείρησης ολοκληρώθηκε με επιτυχία καθώς τα εγκλωβισμένα οχήματα αποχώρησαν ασφαλώς. Η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση των εργασιών καθώς και τα αποτελέσματα των τεχνικών ελέγχων.
Δείτε εικόνες:
