Την Παρασκευή (30/10) ολοκληρώθηκε στη Βουλή η διαδικασία κλήρωσης των δικαστικών λειτουργών που θα απαρτίσουν το Ειδικό Δικαστήριο για την ευθύνη υπουργών σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη.
Στην προεδρία του Ειδικού Δικαστηρίου θα βρίσκεται ο αρεοπαγίτης Γεώργιος Παπαγεωργίου,ενώ καθήκοντα εισαγγελέα της έδρας θα αναλάβει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Καλουτά,με αναπληρώτρια την Ευσταθία Καπαγιάννη.
Στο εδώλιο αναμένεται να βρεθεί ο πρώην υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος, μαζί με τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και άλλα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, για την υπόθεση που αφορά στην αλλοίωση του χώρου όπου συνέβη το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Η κατηγορία σχετίζεται με παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος και η δίκη αναμένεται να προσδιοριστεί σύντομα.
► Αυτά είναι τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση του Χρήστου Τριαντόπουλου
Υπάρχει μάλιστα πιθανότητα η δίκη να ξεκινήσει πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων.
Οι 13 δικαστές που επιλέχθηκαν
Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, παρουσία του προεδρεύοντος, κατά τη διάρκεια της οποίας κληρώθηκαν συνολικά 13 τακτικά και έξι αναπληρωματικά μέλη από τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Τα επτά τακτικά μέλη από τον Άρειο Πάγο είναι:
- Απόστολος Φωτόπουλος
- Παναγιώτης Μπολτέτσος
- Στυλιανή Μπλέτα
- Μαρία Γιαννακοπούλου
- Άλκηστη Σιάνου
- Γεώργιος Παπαγεωργίου
- Mαρία Αρχοντάκη-Τραυλού-Τζανετάτου
Aναπληρωματικά μέλη από τον Άρειο Πάγο είναι οι Ιφιγένεια Ματσούκα, Μαρία Πετσάλη και Ερασμία Λιούλη.
Tα έξι τακτικά μέλη από το Συμβούλιο της Επικρατείας περιλαμβάνουν:
- Dημήτριος Τομαράς
- Dημήτριος Eμμανουηλίδης (αντιπρόεδρος)
- Eυσταθία Σκούρα
- Kωνσταντία Λαζαράκη
- Aικατερίνη Ρωξάνα
- Aναστασία-Μαρία Παπαδημητρίου
<
<
<
<
<
< /ul>
Aναπληρωματικά μέρη από το Συμβούλιο της Eπικρατείας είναι οι Μαρίνα-Αλεξάνδρα Τσακάλης, Ηλίας Μάζος (αντιπρόεδρος) και Ιωάννης Παπαγιάννης.
