Κλειστά τα Τελώνεια για Φορτηγά λόγω Αγροτικών Διαμαρτυριών
Στις επόμενες ώρες, τα τελωνεία στους Ευζώνους και τον Προμαχώνα θα παραμείνουν κλειστά για φορτηγά, εξαιτίας των αγροτικών μπλόκων. Αντίθετα, η διέλευση όλων των οχημάτων από το τελωνείο της Νίκης είναι ελεύθερη. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στις τρεις περιοχές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, το τελωνείο των Ευζώνων θα παραμείνει κλειστό για φορτηγά μέχρι τις 22:00 απόψε. Αυτό είναι το κύριο συνοριακό πέρασμα μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, όπου ο δρόμος έχει αποκλειστεί σε αμφότερες τις κατευθύνσεις από τις 18:00.Σήμερα νωρίτερα, αγρότες και κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν πορεία με τρακτέρ στην πόλη του Κιλκίς, όπου νεαροί έριξαν σιτάρι και άχυρα έξω από το γραφείο του βουλευτή Γεώργιου Γεωργαντά.
Το τελωνείο του Προμαχώνα θα παραμείνει επίσης κλειστό για φορτηγά μέχρι τα μεσάνυχτα. Αυτό αποτελεί ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα περάσματα μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας και οι συγκεντρωμένοι αγρότες έκλεισαν την είσοδο στις 12:00 σήμερα. Ο δρόμος στο τελωνείο της Νίκης θα παραμείνει ανοιχτός για όλα τα οχήματα σήμερα αλλά και αύριο, περιμένοντας τις αποφάσεις που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της τρίτης πανελλαδικής σύσκεψης εκπροσώπων περίπου 50 μπλόκων αγροτών και κτηνοτρόφων που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο των Μαλγάρων.
