Σοβαρές καταγγελίες από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Τριάδας
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τριάδας, Βαγγέλης Ρουμπής, προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τη συμπεριφορά αστυνομικών κατά τη διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ρουμπής ανέφερε ότι «ένας αγρότης είπε στον αστυνομικό ότι “θέλω να πάρω ρούχα για το παιδί μου που είναι άρρωστο στο νοσοκομείο της Χαλκίδας” και του είπε ο αστυνομικός ότι “όπως υποφέρουν όλοι οι άλλοι, θα υποφέρεις και εσύ το ίδιο”». Αυτή η δήλωση προκαλεί ανησυχία για την αντιμετώπιση των πολιτών από τις αρχές.
Επιπλέον,ο πρόεδρος τόνισε πως η αστυνομία εμπόδιζε πολίτες με υγειονομικά ζητήματα να περάσουν από τα μπλόκα και κατηγόρησε τη συντονιστική επιτροπή των αγροτών για την κατάσταση αυτή. «Κάνουμε αυτή την καταγγελία τώρα γιατί είχαμε εύρυθμη λειτουργία με όλους τους αστυνομικούς και τους πολίτες της πόλης μας εδώ και όλα κυλούσαν ομαλά», δήλωσε χαρακτηριστικά, ζητώντας από την Υποδιεύθυνση Χαλκίδας να εντοπίσει τον συγκεκριμένο αστυνομικό ώστε να επιβληθούν ποινές.
Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, οι αγρότες φαίνεται πως εξετάζουν το ενδεχόμενο αλλαγής στρατηγικής στις κινητοποιήσεις τους καθώς και πιθανή παράταση του αποκλεισμού της Υψηλής Γέφυρας Χαλκίδας πέραν της προγραμματισμένης λήξης στις 21:00. «Βλέπω να τραβάει πιο πολύ. Μετά από αυτό το περιστατικό, βλέπω να τραβάει αρκετά», κατέληξε ο εκπρόσωπος των αγροτών.
Προβλήματα στην κυκλοφορία στον άξονα Θήβας – Λιβαδειάς
Σημαντικά προβλήματα παρατηρούνται στην κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο Θήβα – Λιβαδειά λόγω των μπλόκων που έχουν στήσει οι αγρότες στην περιοχή. Η κίνηση διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες ενώ οι οδηγοί αντιμετωπίζουν μεγάλες καθυστερήσεις.
Sύμφωνα με πληροφορίες, σοβαρές δυσκολίες σημειώνονται καθώς οι Αρχές προχωρούν σε εκτροπές κυκλοφορίας μέσω Ριτσώνας ενώ οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Στο σημείο σχηματίζονται μεγάλες ουρές αυτοκινήτων με σημαντικές καθυστερήσεις στην κίνηση.
