Η καθιερωμένη γιορτή της μπύρας στη χώρα μας έφτασε φέτος στην 7η διοργάνωσή της, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη συμμετοχή που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα.
Στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου,οι πόρτες των ζυθοποιείων-μελών της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών άνοιξαν για το κοινό,προσφέροντας την ευκαιρία σε χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα να βιώσουν από κοντά την τέχνη της ζυθοποίησης.
Η φετινή εκδήλωση κατέγραψε τη μεγαλύτερη προσέλευση όλων των εποχών, με σχεδόν 3.500 επισκέπτες να περιηγούνται στα 15 ζυθοποιεία που συμμετείχαν.
Φίλοι της μπύρας από διάφορες περιοχές και χώρες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ανθρώπους πίσω από τις αγαπημένες τους ετικέτες, να εξερευνήσουν τους χώρους παραγωγής και να ανακαλύψουν τα «μυστικά» των πρώτων υλών καθώς και τις διαδικασίες παραγωγής και τις ιδιαιτερότητες των διαφορετικών τύπων μπύρας.
Φέτος συμμετείχαν συνολικά 15 ζυθοποιεία:
- Αθηναϊκή Ζυθοποιία με παρουσία σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.
- Ζυθοποιία Πηνειού στη Λάρισα.
- Ικαριακή Ζυθοποιία στην Ικαρία.
- Kρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης στο Ηράκλειο Κρήτης.
- Kρητική Ζυθοποιία στα Χανιά Κρήτης.
- Μικροζυθοποιία Καβάλας στην Καβάλα.
- Μικροζυthoποiía Κυκλάδων στην Τήνο.
- Mικροζυthoποiía local streets beer στο Βόλο.
- Mικροζyθoποiía Μyκόνου στη Μύκονο.
- Mικροζyθoποiía Septem στο Ωρολόγιο Αυλωναρίου Εύβοιας.
- Ολυμπιακή Ζυthoποiía στη Ριτσώνα Εύβοιας.
- Pρότυπη Mικροζyθoποiía Θεσσαλονίκης στη Θεσσαλονίκη.
- Siris Craft Brewery στις Σέρρες.
Η αυξημένη συμμετοχή τόσο του κοινού όσο και των ζυθοποιείων επιβεβαιώνει τη δυναμική του θεσμού,υποδεικνύοντας το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ελληνική ζυθοποίηση καθώς και για τον πολιτισμό γύρω από τη μπύρα στη χώρα μας. Τα «Ανοιχτά Ζυthoποίa» θα επαναληφθούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου το 2027.
