Αναστάτωση στον Λευκό Οίκο
Σημαντική αναταραχή επικρατεί στο Λευκό Οίκο, καθώς ανώτερα στελέχη εκφράζουν ανησυχίες ότι δύο δημοσιογράφοι της New York Times, η Μάγκι Χάμπερμαν και ο Τζόναθαν Σουάν, ενδέχεται να έχουν αποκτήσει ηχογραφήσεις από συνεδριάσεις της Αίθουσας Επιχειρήσεων για το νέο τους βιβλίο. Οι συγγραφείς έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 1.000 συνεντεύξεις για το έργο τους με τίτλο «Regime Change» («Αλλαγή καθεστώτος»), το οποίο εξετάζει τη δεύτερη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ.
Η ανησυχία του Λευκού Οίκου
Σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσιεύθηκαν από την New York Times, υπάρχουν λεπτομερείς περιγραφές αρκετών συνεδριάσεων στην Αίθουσα Επιχειρήσεων που αφορούν τον πόλεμο στο Ιράν και τα αρχεία του Τζέφρι Έπσταϊν. Αν επιβεβαιωθεί ότι έχει διαρρεύσει υλικό από τις συνομιλίες αυτές, θα πρόκειται για μια σοβαρή παραβίαση της ασφάλειας ενός εκ των πιο προστατευμένων χώρων παγκοσμίως, όπως αναφέρει το Axios. Η χρήση ανεξάρτητων συσκευών ηχογράφησης είναι αυστηρά απαγορευμένη στην Αίθουσα Επιχειρήσεων. «Φοβόμαστε ότι κάποιες από τις πιο ευαίσθητες συνομιλίες μας μπορεί να έχουν καταγραφεί χωρίς τη γνώση μας», δήλωσε πηγή της κυβέρνησης στο Axios.
Η ημερομηνία κυκλοφορίας του βιβλίου
Είναι αξιοσημείωτο ότι οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δεν αμφισβήτησαν την ακρίβεια των διαλόγων που καταγράφηκαν στην Αίθουσα Επιχειρήσεων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και μια δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο σχετικά με τα σενάρια αλλαγής καθεστώτος για τον Μπένιαμιν Νετανιάχου: «Με άλλα λόγια, είναι μαλ…». Το άρθρο προσθέτει επίσης ότι ο Τραμπ είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένος με τις λεπτομερείς περιγραφές που έχουν γίνει γνωστές.Το βιβλίο προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στις 23 Ιουνίου.
