Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που ήρθαν στο φως τη Δευτέρα (28/9) από το 1ο Νηπιαγωγείο Άνω Λιοσίων, όπου βίντεο καταγράφει τη διευθύντρια να φωνάζει και να απευθύνεται με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο σε μικρά παιδιά μέσα στο προαύλιο του σχολείου.
Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν συγγενής ενός παιδιού ανάρτησε στα social media το σχετικό βίντεο, στο οποίο η διευθύντρια ακούγεται να επιπλήττει παιδιά ηλικίας 4 και 5 ετών.
«Έτσι και χαλάσετε πράγμα από το σχολείο, σας έφαγα, τα χέρια! Τα κάνατε σκ@τ@, ντροπή! Μην τολμήσεις να χαλάσεις την τραμπάλα», ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων.
Περαστικοί που παρακολούθησαν την κατάσταση αντέδρασαν και της ζήτησαν εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο μιλούσε στα παιδιά. Η ίδια, σύμφωνα με το βίντεο, απάντησε σε έντονο ύφος: «Ό,τι θέλω θα κάνω», ενώ συνέχισε λέγοντας πως θα φωνάζει «όσο θέλει», αναφερόμενη σε φθορές που υποστήριζε ότι είχαν γίνει στο σχολείο.
ΕΔΕ και άμεση μετακίνηση
Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση κατά της διευθύντριας.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΑΝΤ1, αποφασίστηκε η άμεση μετακίνησή της σε άλλο νηπιαγωγείο αντί για απόλυση.
Aυτή η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει νέες αντιδράσεις από γονείς που εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με την ικανότητά της να εργάζεται σε περιβάλλον με μικρά παιδιά.
The υπόθεση πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις λίγο αργότερα, καθώς η διευθύντρια φέρεται να δέχθηκε σωματική επίθεση από άτομα που βρίσκονταν στον χώρο του σχολείου.
The ακριβείς συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται.Πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για γονείς ή συγγενείς παιδιών που είχαν ενημερωθεί για τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί.
The διευθύντρια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση της υγείας της.
