Η ιατρός που φέρει ευθύνες για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη κατέθεσε στην αστυνομία σχετικά με τα γεγονότα της μοιραίας ημέρας.
Όπως δήλωσε η γιατρός, το ραντεβού είχε προγραμματιστεί την προηγούμενη ημέρα, περιγράφοντας τον Γιώργο ως έναν άνθρωπο που υπέφερε, αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα υγείας.
«Ο Γιώργος Μαζωνάκης ήρθε μόνος του την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 19:00. Του έκανα ηλεκτροφυσιολογικό έλεγχο με τα μηχανήματα που διαθέτω στο ιατρείο και διαπίστωσα ότι ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Όλα όσα του ανέφερα επιβεβαίωσε και όταν του είπα ότι είχε κάνει χρήση ουσιών μου απάντησε “δεν φαντάζεσαι”. Επίσης, ανέφερε ότι έπαιρνε διουρητικά χάπια λόγω κατακράτησης υγρών. Είχε έναν παράξενο βήχα, παρουσίαζε υπερδιέγερση και δεν μπορούσε να σταθεί όρθιος για πολύ χρόνο. Στο τέλος με ρώτησε τι μπορούμε να κάνουμε εκείνη τη μέρα για να σώσει το event που είχε προγραμματίσει. Του είπα ότι μια γρήγορη θεραπεία που απομακρύνει τις χημικές ή τοξικές ουσίες είναι ο καθαρισμός αίματος μέσω ενός μηχανήματος “…”. Αυτή η διαδικασία δεν έχει παρενέργειες ή αντενδείξεις και ενδείκνυται σε τέτοιες περιπτώσεις. Συνήθως διαρκεί δύο έως τρεις ώρες. Δεν ζήτησα γραπτή συγκατάθεση γιατί αν δεν επιθυμούσε τη θεραπεία δεν θα ερχόταν», δήλωσε η γιατρός σύμφωνα με πληροφορίες από το OPEN.
«Μετά από συμφωνία να προχωρήσουμε στη θεραπεία, ορίσαμε νέο ραντεβού για την επόμενη μέρα, Τετάρτη στις 15:00.Ωστόσο εκείνος καθυστέρησε και τελικά εμφανίστηκε στο ιατρείο μας στις 16:00. Στον χώρο όπου θα γινόταν η θεραπεία ήμουν μόνη μαζί με τον Γιώργο Μαζωνάκη.Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες ενώ μου είπε πως ήταν άυπνος… Τον παρατήρησα ανήσυχο, είχε τον ίδιο βήχα όπως την προηγούμενη μέρα αλλά χειρότερα συμπτώματα στην άρθρωση του χωρίς όμως να αναφέρει κάποιο άλλο πρόβλημα», υποστήριξε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της.
Επισημαίνεται πως υπάρχει πιθανότητα αναβάθμισης των κατηγοριών κατά των δύο γιατρών που σχετίζονται με τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως αντί της θανατηφόρας έκθεσης.
