Ασπρόπυργος: Στη μάχη για τη ζωή ο 12χρονος που τραυματίστηκε με το πατίνι – Διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση

Ασπρόπυργος: Παραμένει διασωληνωμένος ο 12χρονος που τραυματίστηκε με το πατίνι

Ανησυχία για την Υγεία 12χρονου μετά από Ατύχημα

Σοβαρές είναι οι εξελίξεις γύρω από την κατάσταση της υγείας ενός 12χρονου αγοριού που τραυματίστηκε χθες στον Ασπρόπυργο, ενώ οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το παιδί παραμένει διασωληνωμένο και σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο ανήλικος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο ενώ βρισκόταν στο ηλεκτρικό του πατίνι. Το ατύχημα συνέβη λίγο μετά τις 10 το πρωί της Πέμπτης, στη διασταύρωση των οδών Αθανασίου Τσίγκου και Θρασυβούλου.

Μαρτυρίες κατοίκων και τα πρώτα στοιχεία της Τροχαίας υποδεικνύουν ότι ο 12χρονος προσπάθησε να περάσει κάθετα τον δρόμο με το πατίνι του, αλλά φέρεται να αγνόησε σήμανση STOP, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενο όχημα. Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή και ο νεαρός εκτινάχθηκε στο έδαφος, υποφέροντας σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι, τον θώρακα και το πόδι του. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι φορούσε κράνος κατά τη διάρκεια του ατυχήματος, ωστόσο δεν ήταν σωστά ασφαλισμένο και αποκολλήθηκε από το κεφάλι του αμέσως μετά τη σύγκρουση.

Οι θεράποντες ιατροί προχώρησαν άμεσα σε μια πολύωρη χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη. Επιπλέον, διαπιστώθηκαν κατάγματα καθώς και σοβαροί τραυματισμοί στον θώρακα και στα κάτω άκρα. Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης,το παιδί μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου συνεχίζει να είναι διασωληνωμένο.

Κύλιση στην κορυφή