Αθήνα σε ακινησία: Απεργία στα ταξί στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου!

Απεργία στα ταξί 9 και 10 Σεπτεμβρίου – Τραβούν χειρόφρενο στην Αθήνα

Απεργία 48 ωρών από τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές στην Αττική

Η Αττική θα μείνει χωρίς ταξί την Τρίτη (9/9) και την Τετάρτη (10/9), καθώς οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές έχουν προκηρύξει 48ωρη απεργία. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 χαρακτήρισε την κινητοποίηση ως «προειδοποιητική απεργία». Μετά το πέρας των δύο ημερών διαμαρτυρίας, θα πραγματοποιηθεί συνέλευση για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

«Εάν δεν αποσυρθεί η ΚΥΑ, τότε θα προχωρήσουμε σε απεργία διαρκείας. Αν δεν καταφέρουμε να ακυρωθεί η ΚΥΑ, ο κλάδος μας δεν έχει μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη ΚΥΑ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον κλάδο των ταξί. Οι οδηγοί καταγγέλλουν ότι επιτρέπει στα van να αναλαμβάνουν συγκοινωνιακό έργο και έτσι υποκαθιστούν μέρος της δραστηριότητας των ταξί. Ο κ. Λυμπερόπουλος τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο «να διαλύσει τα ταξί», προσθέτοντας ότι «από το 2018 ο κ.Μητσοτάκης και στελέχη της ΝΔ έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον αφανισμό του κλάδου».

«Δεν υποστήριξαν τον νόμο 4530 που έθετε κανόνες και αποτελούσε πρότυπο προς μίμηση. Σήμερα εξέδωσαν μία ΚΥΑ αντί να δηλώσουν δημόσια τις προθέσεις τους για διάλυση του κλάδου μέσω αλλαγής του νόμου», ανέφερε επίσης.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ αναφέρθηκε σε «παραβίαση του Συντάγματος» κατηγορώντας το υπουργείο ότι δεν έχει δημιουργήσει μητρώο ούτε έχει καθορίσει τον αριθμό των van που μπορούν να λειτουργούν στον τομέα αυτόν.«Η εφαρμογή που έπρεπε να είναι σε λειτουργία δεν δουλεύει σωστά, με αποτέλεσμα μόνο το 10% των μεταφορών να δηλώνεται», πρόσθεσε.

Επιπλέον,επισήμανε την ανυπαρξία φορολογικών ελέγχων λέγοντας πως «οι εταιρείες σβήνουν δρομολόγια ή παραμένουν εντελώς ανεξερεύνητες». Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσω τουρισμού εξελίσσεται ένα είδος «πλιάτσικου» που πλήττει τις διαδρομές των ταξί και πλέον μιλάμε για ζημιές πολλών δισεκατομμυρίων ετησίως.

Scroll to Top