«Μπακογιάννης: «Συκοφάντης ο Δούκας για το πάρκινγκ της πλατείας Κοτζιά»»

Μπακογιάννης: «Χωρίς στοιχεία ο κ. Δούκας υιοθέτησε μία συκοφαντία» για το πάρκινγκ της πλατείας Κοτζιά

Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας: Αντιπαράθεση για το Πάρκινγκ Κοτζιά

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας προκλήθηκε έντονη αντιπαράθεση σχετικά με την κατάσταση του υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Κοτζιά. Ο δήμαρχος Χάρης Δούκας έθεσε το θέμα προς συζήτηση, κατηγορώντας την προηγούμενη διοίκηση ότι δεν είχε αναλάβει δράσεις για την είσπραξη οφειλών από την εταιρεία που διαχειρίζεται το πάρκινγκ, η οποία έχει σταματήσει να καταβάλλει τις υποχρεώσεις της από το 2013.

Απολογία του νομικού συμβούλου

Λίγο αργότερα, ο νομικός σύμβουλος του δήμου, Γιώργος Γεωργαράκος, ανέφερε ότι «υπάρχουν δύο ενέργειες που έγιναν επί δημαρχίας κ. Μπακογιάννη» για τη διεκδίκηση των οφειλών αυτών, οι οποίες δεν είχαν γνωστοποιηθεί στην υπηρεσία του. Απολογούμενος είπε: «Έφτασε η ώρα. Περιμένω τη συγγνώμη σας, γιατί με τέτοια ελαφρότητα και χωρίς στοιχεία υιοθετήσατε μία συκοφαντία».

Αντεπίθεση Μπακογιάννη προς Δούκα

Ο πρώην δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης πήρε τον λόγο και ζήτησε συγγνώμη από τον Χάρη Δούκα, κατηγορώντας τον για «ελαφρότητα» και «συκοφαντία». Ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι αυτή είναι η «πολλοστή φορά» που η τρέχουσα δημοτική Αρχή αμφισβητεί την ηθική του ακεραιότητα: «Ας γίνει επιτέλους το μάθημα πάθημα και να μάθετε να σέβεστε τους άλλους ανθρώπους και να μην αμφισβητείτε με το παραμικρό την ηθική τους ακεραιότητα», πρόσθεσε.

Η παράταξη του κ. Μπακογιάννη εξέφρασε ανησυχία σχετικά με την αξιοπιστία της δημοτικής Αρχής. Υποστήριξαν ότι «στη βιασύνη του να δημιουργήσει ένα ακόμη τεχνητό σκάνδαλο, ο κ. Δούκας κατηγόρησε για σκόπιμη απραξία την προηγούμενη διοίκηση». Επίσης τόνισαν πως οι υπηρεσίες του δήμου είχαν κινηθεί άμεσα προκειμένου να διασφαλίσουν τα δημόσια χρήματα επιβάλλοντας κατασχέσεις κατά τα έτη 2021, 2022 και 2023.

Scroll to Top