«Black Friday: Πώς οι πληρωμές μισθών και επιδομάτων «έριξαν» τα e-banking των τραπεζών»

Τράπεζες: Black Friday, πληρωμές μισθών και επιδομάτων «κράσαραν» τα e-banking

Ενημέρωση για τα Συστήματα Τραπεζών

Εγγραφείτε στο newsletter του iEidiseis και λάβετε καθημερινά τις ειδήσεις απευθείας στο inbox σας.

Την Παρασκευή (28/11), παρατηρήθηκαν σημαντικά προβλήματα στα τραπεζικά συστήματα, κυρίως στο e-banking. Η ημέρα αυτή είναι γνωστή για τον αυξημένο όγκο συναλλαγών που πραγματοποιούνται.

Οι servers των τραπεζών δέχθηκαν έναν ασυνήθιστο φόρτο λόγω της μισθοδοσίας και της καταβολής επιδομάτων.Επιπλέον, η ημέρα συμπίπτει με το Black Friday, γεγονός που οδήγησε πολλούς καταναλωτές να προχωρήσουν σε αγορές μέσω διαδικτυακών πληρωμών.

Η κακοκαιρία συνέβαλε επίσης στην κατάσταση αυτή, καθώς οι βροχοπτώσεις ώθησαν τους πολίτες να επιλέξουν το e-banking για τις αγορές τους από ηλεκτρονικά καταστήματα που προσφέρουν εκπτώσεις λόγω Black Friday.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όγκος των συναλλαγών ήταν εξαιρετικά υψηλός, προκαλώντας καθυστερήσεις στις διαδικασίες του e-banking. Παρά τις δυσκολίες αυτές, οι τράπεζες εργάζονται ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα σταδιακά. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι επιχειρηματικοί λογαριασμοί έχουν προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση.

Scroll to Top