Χαλκίδα: Έκτακτη Άνοιξη της Γέφυρας του Ευρίπου για την Εξυπηρέτηση της Ναυσιπλοΐας!

Xαλκίδα: Ανοίγει εκτάκτως για τις ανάγκες της ναυσιπλοΐας η γέφυρα του Ευρίπου

Ανοίγει εκτάκτως η γέφυρα του πορθμού Ευρίπου στη Χαλκίδα

Σήμερα το βράδυ (6/8), η γέφυρα του πορθμού Ευρίπου στη Χαλκίδα θα ανοίξει εκτάκτως. Θυμίζουμε ότι είχε κλείσει λόγω βλάβης που σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ, με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστή και τη Δευτέρα για οχήματα και πεζούς.

Ο Σπύρος Γεροντίτης, πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το πρόβλημα σχετίζεται με ηλεκτρονικές δυσλειτουργίες που αφορούν στο άνοιγμα και κλείσιμο της γέφυρας. Αναφερόμενος στις προσπάθειες αποκατάστασης της κατάστασης, τόνισε ότι έγιναν «μεγάλες προσπάθειες», επισημαίνοντας την ταλαιπωρία που υπήρξε για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. «Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό», ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι προηγούμενες περιπτώσεις είχαν διάρκεια μέχρι 3 ώρες.

«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην επαναληφθεί μια τέτοια κατάσταση», υπογράμμισε ο ίδιος. Η γέφυρα είναι παλιά και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τα οποία έχουν ήδη επισημανθεί και απαιτούν σημαντική χρηματοδότηση για την αποκατάσταση τους. Ο πρόεδρος εξήγησε επίσης ότι υπάρχει ετήσια σύμβαση με εταιρεία υπεύθυνη για τη λειτουργία και συντήρηση της γέφυρας, η οποία έχει υποβάλει τεχνική έκθεση εδώ και αρκετό διάστημα σχετικά με τα απαραίτητα ανταλλακτικά καθώς και τις εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να επανέλθει σε καλή κατάσταση.

Scroll to Top