Χανιά: Συγκλονιστική σύλληψη 23χρονου δράστη της εν ψυχρώ εκτέλεσης 52χρονου στη γιορτή του κάστανου

Χανιά: Παραδόθηκε ο 23χρονος που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 52χρονο στη γιορτή του κάστανου

Συνελήφθη ο 23χρονος δράστης της εν ψυχρώ εκτέλεσης στα Χανιά

Ο 23χρονος που φέρεται να είναι υπεύθυνος για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 52χρονου κατά τη διάρκεια γιορτής στο Έλος Κισσάμου, παραδόθηκε στις αρχές αργά το απόγευμα της Κυριακής 26/10.Ο θύτης είναι μακρινός συγγενής του θύματος, καθώς πρόκειται για ξάδελφο του. Η τραγωδία συνέβη μπροστά σε πλήθος κόσμου και οι αρχές ανησυχούν για πιθανή βεντέτα. Ο 52χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε, ενώ ο δράστης διέφυγε από το σημείο.

Μετά την παράδοση του δράστη, η προσοχή στρέφεται στα κίνητρα πίσω από αυτήν την πράξη. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, λίγες ημέρες πριν το περιστατικό είχε προηγηθεί καβγάς μεταξύ τους κατά τον οποίο ο θύτης δέχτηκε ένα χαστούκι λόγω οικογενειακών διαφορών. Αυτή η αντιπαράθεση φαίνεται να ήταν η αιτία που ώθησε τον νεαρό να σκοτώσει τον συγγενή του. Επιπλέον, οι σχέσεις τους είχαν επιδεινωθεί λόγω προσωπικών και οικονομικών ζητημάτων.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής του κάστανου στο Έλος Κισσάμου, λίγο μετά τις 18:00 και ενώ ο 52χρονος χόρευε για να γιορτάσει την ονομαστική του εορτή, δέχτηκε τρεις πυροβολισμούς στο στήθος από τον ξάδελφό του. Μετά τους πυροβολισμούς, ο δράστης εξαφανίστηκε άμεσα.

Η κατάσταση προκάλεσε πανικό στους παρευρισκόμενους και η μουσική διακόπηκε αμέσως. Στο σημείο έτρεξαν ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας καθώς και ένας γιατρός που προσέφεραν πρώτες βοήθειες μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Χανίων όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υποκύψει στα τραύματά του.

Ανησυχίες για βεντέτα στην περιοχή

Η κοινότητα Έλους βρίσκεται σε σοκ μετά το περιστατικό αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια μιας πολιτιστικής εκδήλωσης με μεγάλη συμμετοχή ντόπιων αλλά και επισκεπτών. Ο πρόεδρος της κοινότητας Νικόλαος Κυριτσάκης δήλωσε μέσω δημόσιας ανάρτησης ότι «εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για αυτό το τραγικό γεγονός». Τόνισε επίσης πως «είναι κρίσιμο όλοι μας να δείξουμε ψυχραιμία» ώστε να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή στην περιοχή.

Προηγούμενες συγκρούσεις μεταξύ των δύο ανδρών

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης δήλωσε ότι δεν έχει εξελιχθεί ακόμα σε βεντέτα αλλά υπάρχουν προσωπικές διαφορές ανάμεσα στους δύο άνδρες που πρέπει να αντιμετωπιστούν προτού κλιμακωθούν περαιτέρω τα πράγματα.

Sosial Media Αντίκτυποι

Sοκαρισμένος εμφανίστηκε κι ο Νίκος Ζωιδάκης που συμμετείχε στη γιορτή λέγοντας πως τίποτα δεν προμήνυε μια τέτοια εξέλιξη: «Το κλίμα ήταν ευχάριστο καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης»,ανέφερε χαρακτηριστικά.

Scroll to Top