Αναταραχή στο Μέγαρο Μαξίμου από τις δηλώσεις Δένδια
Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκαν οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Αγρίνιο, όπου εξέφρασε την ανησυχία του για τα χαμηλά ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.
«Έχω λοιπόν αγωνία, αγωνία μεγάλη, βλέποντας τις δημοσκοπικές επιδόσεις του κόμματος, όχι της παράταξης, να έχουν πολλές φορές μπροστά κάτι δυάρια. Άντε να αγκομαχούμε και να θριαμβολογούμε όταν μπροστά μπαίνει ένα τρία. Κυρίες και κύριοι, δεν είναι αυτό που μας αξίζει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας. Παράλληλα υπογράμμισε την πίστη του στη «λαϊκή ταυτότητα» της ΝΔ.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του,ο Υπουργός τόνισε ότι η παράταξη παραμένει «δίπλα στον άνθρωπο του μόχθου,στη μεσαία τάξη,στον μισθωτό,στον συνταξιούχο και στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων»,αναφερόμενος στα ιδρυτικά χαρακτηριστικά της Νέας Δημοκρατίας όπως αυτά καθορίστηκαν από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Εν όψει του επερχόμενου συνεδρίου του κόμματος, πρότεινε να εξεταστεί πώς η Νέα Δημοκρατία θα μπορέσει να επαναφέρει το εύρος της παράταξης ώστε να ανακτήσει τη δυναμική που απαιτείται για τις εκλογές το 2027. «Η διαδικασία του συνεδρίου είναι ο καλύτερος χώρος και τρόπος να συζητήσουμε πώς η κομματική έκφραση της παράταξης θα επανέλθει στο εύρος της», σημείωσε.
Ο Υπουργός επίσης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε κατά την θητεία του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονται η αναβάθμιση των Κέντρων Εκπαίδευσης στρατιωτών καθώς και το Οικιστικό Πρόγραμμα για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Επιπλέον παρουσίασε σχέδιο για την μετατροπή αεροδρομίου Αγρινίου σε βάση εκπαίδευσης drones και πυροσβεστικών μέσων.
Με έντονο προσωπικό ύφος και αναφορές στην ιστορική κληρονομιά της Αιτωλοακαρνανίας ολοκλήρωσε την ομιλία καλώντας όλα τα μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε ενότητα προκειμένου να διασφαλιστεί «ένα θριαμβευτικό αποτέλεσμα» στις μελλοντικές εκλογές.
