Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου
Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει σημαντικές συγκεντρώσεις, καθώς ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει την προγραμματισμένη ομιλία του στη ΔΕΘ 2026. Οι εκδηλώσεις αυτές αναμένονται να προσελκύσουν τη συμμετοχή εργαζομένων και συνταξιούχων.
Η ενημερωτική αλληλογραφία του iEidiseis φέρνει καθημερινά νέα στο inbox σας. Εγγραφείτε εδώ.
Πληροφορίες για τις συγκεντρώσεις της ΔΕΘ 2026
Οι οργανώσεις συνταξιούχων (ΙΚΑ, OAEE, Δημόσιου Τομέα, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ κ.α.) καλούν σε συγκέντρωση με σκοπό να αναδείξουν τα αιτήματά τους. Η εκδήλωση έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίας Σοφίας το απόγευμα του Σαββάτου στις 17:30.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί επίσης τους δημόσιους υπαλλήλους να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΕΔΟΘ και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στην πόλη. Η κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου και κεντρικό αίτημα είναι η επαναφορά των μισθών των 13ου και 14ου μισθού.
Για πρώτη φορά οι αγρότες σχεδιάζουν πανελλαδική κινητοποίηση με τρακτέρ κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το ίδιο σαββατοκύριακο. Αναμένονται περισσότερα από είκοσι τρακτέρ στην περιοχή.
Η κινητοποίηση αυτή αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς χιλιάδες γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς αναμένεται να συγκεντρωθούν στον Λευκό Πύργο.
