Διάσωση Περιπατητή στο Φαράγγι Σαμαριάς
Ένας περιπατητής μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων μετά από μια πολύωρη επιχείρηση διάσωσης που πραγματοποιήθηκε στο Φαράγγι Σαμαριάς. Οι διασώστες χρειάστηκε να τον μεταφέρουν στα χέρια για τρία χιλιόμετρα σε δύσκολες συνθήκες.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το zarpanews.gr, οι εργαζόμενοι στον δρυμό εργάστηκαν σκληρά για δύο ώρες, κουβαλώντας τον τραυματία μαζί με μια φιάλη οξυγόνου μέχρι το σημείο όπου μπορούσε να προσγειωθεί το ελικόπτερο. Ο άνδρας υπέστη κατάγματα στα πλευρά και κακώσεις στον θώρακα.
Η επιχείρηση διάσωσης περιλάμβανε 11 μέλη του προσωπικού του δρυμού, συμπεριλαμβανομένων δύο γιατρών και ενός πυροσβέστη από την Αγία Ρουμέλη. Ο τραυματίας είναι γνωστός στους κύκλους των πεζοπόρων και ανήκε στην ομάδα του ορειβατικού συλλόγου που είχε εντοπίσει έναν αγνοούμενο Γερμανό κατά τη διάρκεια του προηγούμενου χειμώνα.
Ευτυχώς, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία χάρη στην άμεση αντίδραση των υπηρεσιών διάσωσης. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της πυροσβεστικής, συμμετείχαν 10 πυροσβέστες από την 3η ΕΜΑΚ και την 19η ΕΜΟΔΕ καθώς και υπάλληλοι από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ανώπολης.