Επικίνδυνη Πυρκαγιά στους Λογγάδες Ιωαννίνων
Σημαντική κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι σε πλήρη εξέλιξη το απόγευμα του Σαββάτου (25/7), καθώς έχει ξεσπάσει μια επικίνδυνη φωτιά σε δασική περιοχή στους Λογγάδες Ιωαννίνων. Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε την πρώτη αναφορά για το περιστατικό γύρω στις 18:00 και αμέσως προχώρησε στην αποστολή ισχυρών επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην περιοχή. Η κατάσταση απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς κοντά στην εστία της φωτιάς υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.
Ικανές Δυνάμεις για την Κατάσβεση της Φωτιάς στα Ιωάννινα
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν συνολικά 22 πυροσβέστες, οι οποίοι υποστηρίζονται από μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 5ης ΕΜΟΔΕ. Παράλληλα, εθελοντές εργάζονται σκληρά για να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς, ενώ στο σημείο βρίσκονται επίσης 6 πυροσβεστικά οχήματα. Ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού με στόχο να ανακόψει τη πορεία της πυρκαγιάς πριν προκαλέσει σοβαρές ζημιές. Επιπλέον, υδροφόρες του Δήμου Ιωαννίνων παρέχουν πολύτιμη βοήθεια μεταφέροντας νερό στις δυνάμεις που επιχειρούν στο πεδίο.
Λόγω της ανάπτυξης του μετώπου κοντά σε κατοικημένες περιοχές, οι αρμόδιες αρχές έχουν ενεργοποιήσει τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα έρευνας. Για να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά, έχει τεθεί σε λειτουργία το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ιωαννίνων.
