Ο μεσίτης που είχε καταδικαστεί για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου το Σεπτέμβριο του 2018, αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.
Με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Πειραιώς και τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα,ο καταδικασθείς σε έξι χρόνια κάθειρξης για θανατηφόρα σωματική βλάβη κατά παραυτουργία αφέθηκε ελεύθερος,υπό τον όρο να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου Ιω. Γλύκα, το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει ότι πληρούσε τις απαιτήσεις του νόμου για την υφ’ όρων αποφυλάκιση. «Το βούλευμα αυτό εκδόθηκε κατόπιν έφεσης κατά του απορριπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Πρωτοδικών Πειραιώς.Ο εντολέας μας άρχισε να εκτίει την ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης των έξι (6) ετών το έτος 2024, ενώ κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για ύφ’ όρων αποφυγή πληρούσε τις νόμιμες προϋποθέσεις αυτής.
Η δήλωση του δικηγόρου
Ο Αθανάσιος Χορταριάς (υπόθεση Ζακ Κωστόπουλος) απελευθερώθηκε υφ’ όρων σύμφωνα με σχετικό βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών Πειραιώς. Είχε καταδικαστεί σε ποινή έξι (6) ετών πρόσκαιρης κάθειρξης λόγω θανατηφόρας σωματικής βλάβης που διαπράχθηκε το 2018.
Η συγκεκριμένη απόφαση εκδόθηκε μετά από έφεση κατά ενός προηγούμενου απορριπτικού βουλεύματος των Πρωτοδικών Πειραιώς.
Ο εντολέας μας ξεκίνησε την έκτιση της ποινής πρόσκαιρης κάθειρξης των έξι (6) ετών το 2024 και κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησής του για ύφ’ όρων αποφυγή πληρούσε όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις σύμφωνα με τον νόμο.
Σύμφωνα με τα κριτήρια που αναφέρονται στο βούλευμα, ο εντολέας μας όχι μόνο πληρούσε τις τυπικές αλλά και ουσιαστικές προϋποθέσεις όπως η καλή συμπεριφορά στη φυλακή, οι εργασιακές δραστηριότητες καθώς και η σταθερή κατοικία στην περίπτωση απελευθέρωσης και η εξεύρεση εργασίας μετά την απελευθέρωση.
Για αυτούς τους λόγους, η απόφαση που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Πειραιώς συμφώνησε πλήρως με τη σχετική εισαγγελική πρόταση και έκανε δεκτούς τους λόγους έφεσης του εντολέα μας, ακύρωσε τη προηγούμενη απόφαση και διέταξε την υπό όρους απελευθέρωσή του.
