«Επείγουσα παρέμβαση: Βουλευτές της ΝΔ απαιτούν την άρση του αποκλεισμού αγροτών από τις πληρωμές του Μ23»

Τέμπη: Κατατέθηκε από 32 βουλευτές η πρόταση προανακριτικής του Συλλόγου «Τέμπη 2023»

Αίτημα για Άρση του Αδικαιολόγητου Αποκλεισμού Αγροτών

Με κοινή τους δήλωση, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας από τη Βόρεια Ελλάδα, Φωτεινή Αραμπατζή, Θεόδωρος Καράογλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Κυριαζίδης και Ιωάννης Πασχαλίδης ζητούν να αρθεί «ο άδικος και καταχρηστικός αποκλεισμός» όσων παραγωγών δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν λόγω ελέγχων σχετικά με την ιδιοκτησία τους.

Σύμφωνα με τους βουλευτές, η πρόσφατη πληρωμή του πολυαναμενόμενου Μ23 έχει οδηγήσει σε «άδικους και καταχρηστικούς αποκλεισμούς δικαιούχων αγροτών». Αναφέρουν ότι παρά τις προειδοποιήσεις που είχαν στείλει σχετικά με τη συμπληρωματική πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων, η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ φαίνεται να έχει αποφασίσει να εφαρμόσει εκ των υστέρων φίλτρα ελέγχου για την πληρωμή αποζημιώσεων με έτος αναφοράς το 2024.

«Ως αποτέλεσμα», προσθέτουν οι έξι βουλευτές στη δήλωσή τους, «χιλιάδες παραγωγοί που έχουν υποβάλει αιτήσεις στήριξης στο Μέτρο 23 βρίσκονται εκτός πληρωμής. Από τα 178.507.863,52 ευρώ του Μ23 τελικά διατίθενται μόλις 157.466.387,8 ευρώ». Καλούν επίσης τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να ενεργήσουν άμεσα ώστε να απελευθερώσουν τις αποζημιώσεις για τους δικαιούχους σύμφωνα με τον νόμο.

Scroll to Top