«Επιστροφή στον Χειμώνα: Κρύο, Βοριάδες και Χιόνια Στα Ορεινά»

Καιρός: Κρύο, βοριάδες και χιόνια στα ορεινά – «Κανονικός χειμώνας, όπως παλιά»

Χειμωνιάτικες Καιρικές Συνθήκες στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και πρώην διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, το κλίμα παραμένει χειμωνιάτικο στη χώρα μας. Σε ανάρτησή του, αναφέρει ότι οι ψυχρές αέριες μάζες που προέρχονται από τα βορειοανατολικά διατηρούν τις θερμοκρασίες σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή, με ιδιαίτερη έμφαση στο κρύο κατά τη διάρκεια της νύχτας και των πρωινών ωρών.

Ο κ. Κολυδάς σημειώνει: «Χειμωνιάτικη η κατάσταση στη χώρα μας. Οι ψυχρές αέριες μάζες από τα βορειοανατολικά κρατούν τις θερμοκρασίες σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή, κυρίως τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι πνέουν κυρίως από βόρειες κατευθύνσεις και είναι ενισχυμένοι στο Αιγαίο, προσθέτοντας μια αίσθηση μεγαλύτερου ψύχους. Υπάρχουν νεφώσεις κατά διαστήματα με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ στα ορεινά παρατηρούνται ασθενείς χιονοπτώσεις.»

Πρόγνωση Καιρού για την Κυριακή

Στις περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας καθώς επίσης στη Θεσσαλία θα υπάρξουν αυξημένες νεφώσεις συνοδευόμενες από τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στα ορεινά θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν παροδικά.

Άνεμοι: Ανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ στα δυτικά και 5 έως 7 μποφόρ στα ανατολικά τμήματα.

Θερμοκρασία: Στα βόρεια ηπειρωτικά οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 06-08 βαθμούς Κελσίου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 10 βαθμούς.

Πρόγνωση για Δευτέρα (19-01-2026)

Aυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών ή χιονόνερου στην δυτική Μακεδονία καθώς επίσης στη Θεσσαλία και τα γύρω νησιά του βορείου Αιγαίου.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ στα νοτιοδυτικά τμήματα.

Θερμοκρασία:

  • Bόρεια ηπειρωτικά: έως 04-06 βαθμούς Κελσίου
  • Anatoλικά ηπειρωτικά: έως 07-10 βαθμούς Κελσίου
  • Aλλού: μέχρι τους 11-13 βαθμούς Κελσίου

Πρόγνωση για Τρίτη (20-01-2026)

Aυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών ή χιονόνερου σε πολλές περιοχές της χώρας όπως η Θεσσαλία και τα Ιόνια Νησιά.

Pρόβλεψη για Τετάρτη (21-01-2026)

Eπιδείνωση του καιρού με αυξημένες νεφώσεις σχεδόν παντού στην Ελλάδα συνοδευόμενες από σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις παράκτιες ζώνες των κεντρικών περιοχών.

Pρόβλεψη για Πέμπτη (22-01-2026)

Aυξημένες νεφώσεις στο νότιο Αιγαίο μαζί με σποραδικές καταιγίδες αλλά λιγοστά φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Scroll to Top