Έκκληση για τον επαναπατρισμό της Μαρίας Παππά
Η οικογένεια της αδικοχαμένης αεροσυνοδού, Μαρίας Παππά, που tragically lost her life in the Falcon crash in Ankara, απευθύνει δραματική έκκληση για την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών ώστε να επιστραφεί η σορός της στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ANT1, στο επίκεντρο αυτής της τραγωδίας βρίσκεται η 95χρονη γιαγιά της Μαρίας. Η ηλικιωμένη γυναίκα έχει υποστεί πρόσφατα την απώλεια δύο παιδιών και τώρα και της εγγονής της. Απευθύνει έκκληση στις ελληνικές αρχές να βοηθήσουν ώστε η σορός να επιστρέψει στη χώρα μας, προκειμένου να μπορέσει να αποχαιρετήσει την αγαπημένη της εγγονή.
«Κάνουμε έκκληση να επιστρέψει η Μαρία μας στην Ελλάδα.Η 95χρονη γιαγιά μας εκλιπαρεί να επιστρέψει η σορός της για να μπορέσει να την αποχαιρετήσει», δηλώνουν οι συγγενείς.
Ο σύντροφός της προσθέτει ότι ενώ οι σοροί των Λίβυων αξιωματούχων που ήταν στο αεροσκάφος παραδόθηκαν πριν από δύο ημέρες, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με τους υπόλοιπους επιβάτες του πληρώματος. «Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για τους δύο Γάλλους πιλότους και τη Μαρία», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η αγωνία είναι έντονη και στην οικογένεια καθώς ο αδελφός της Μαρίας δηλώνει ότι δεν έχει κληθεί ακόμα από τις τουρκικές αρχές προκειμένου να δώσει γενετικό υλικό για ταυτοποίηση. Όπως σημειώνει, εκπρόσωποι από την αεροπορική εταιρεία έχουν ενημερώσει ότι βρίσκονται στην Άγκυρα αλλά δεν έχουν λάβει άδεια πρόσβασης στον τόπο του δυστυχήματος. Από την ελληνική πρεσβεία τους ζητείται επίσης υπομονή: «Οι κηδείες των άλλων επιβαινόντων έχουν ήδη γίνει. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί καθυστερούν οι διαδικασίες με τους δικούς μας ανθρώπους», προσθέτει.
Από τη μεριά του το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι όλες οι απαραίτητες διαδικασίες συνεχίζονται προκειμένου ο επαναπατρισμός της σορού αυτής να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.
