Φάμελλος: Η Κυβερνητική Ανεπάρκεια Στηρίζει την Κρίση στον Έβρο

Φάμελλος: Νομικά άρτια η πρότασή μας για σύσταση Προκαταρκτικής στο έγκλημα των Τεμπών και τη συγκάλυψή του

«Ο Έβρος βρίσκεται και πάλι σήμερα μπροστά σε μια σοβαρή καταστροφή. Πάνω από 100.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει, τα αναχώματα έχουν υποχωρήσει, οι οικισμοί είναι σε κίνδυνο και οι αγρότες βλέπουν τον κόπο τους να εξαφανίζεται», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει την κατάσταση επικαλούμενη “ακραία καιρικά φαινόμενα”, ωστόσο αυτό που παρατηρούμε είναι η ακραία κυβερνητική ανεπάρκεια. Η αδυναμία συμφωνίας για τη διαχείριση των υδάτων του ‘Αρδα,η υποβάθμιση δημόσιων πολιτικών και η έλλειψη σύγχρονων υποδομών οδηγούν σε ξηρασία το καλοκαίρι και μετατρέπουν τις βροχές σε απειλή τον χειμώνα»,προσθέτει,τονίζοντας ότι «μετά το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ,τις καθυστερήσεις στις επιδοτήσεις,την ευλογιά των ζώων,την ερημοποίηση της περιοχής και την ακρίβεια που πλήττει τους πολίτες,οι κάτοικοι του Έβρου αντιμετωπίζουν συνεχώς πλημμύρες το χειμώνα καθώς επίσης ξηρασίες και πυρκαγιές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

«Οι μεγάλες δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη σχετικά με τον Έβρο αποδεικνύονται απλώς επικοινωνιακά τερτίπια. Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή Πολιτεία με έργα και σχέδιο καθώς επίσης σοβαρή δημόσια πολιτική για τη διαχείριση των υδάτων αλλά και πρόληψη φυσικών καταστροφών», συνεχίζει ο Σ. Φάμελλος παραθέτοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

  • Δεσμευτική κι ανοικτή διακρατική συμφωνία με τη Βουλγαρία για τα νερά του ‘Αρδα.
  • Κατασκευή σύγχρονων δημόσιων υποδομών.
  • Μια ενιαία στρατηγική διαχείρισης υδάτων για τον Έβρο που θα συνδυάζει άρδευση με αντιπλημμυρική προστασία.
  • Ενεργοποίηση ενός σχεδίου αντιμετώπισης ξηρασίας – λειψυδρίας που έχει παραμείνει ανενεργό εδώ κι έξι χρόνια.

«Ο Έβρος δεν μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει την κυβερνητική ανικανότητα. Είναι απαραίτητο να υπάρξουν αλλαγές το συντομότερο δυνατόν», καταλήγει.

Scroll to Top