Φινλανδία: Κατασχέθηκε φορτηγό πλοίο για δολιοφθορά σε υποθαλάσσιο καλώδιο – 14 μέλη του πληρώματος υπό κράτηση!

Φινλανδία: Φορτηγό πλοίο κατασχέθηκε για δολιοφθορά σε υποθαλάσσιο καλώδιο – Υπό κράτηση 14 μέλη του πληρώματος

Κατασχέθηκε Φορτηγό Πλοίο για Ζημιά σε Τηλεπικοινωνιακό Καλώδιο

Ένα φορτηγό πλοίο έχει κατασχεθεί, καθώς θεωρείται ότι προκάλεσε ζημιές σε υποθαλάσσιο τηλεπικοινωνιακό καλώδιο που συνδέει τη Φινλανδία με την Εσθονία, σύμφωνα με πληροφορίες από τη φινλανδική αστυνομία. Στο πλαίσιο της έρευνας, 14 μέλη του πληρώματος έχουν συλληφθεί με κατηγορίες για σοβαρή δολιοφθορά και διατάραξη των τηλεπικοινωνιών. Το πλοίο ονομάζεται «fitburg», όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές.

Το Fitburg έφερε σημαία Αγίου Βικεντίου και Γρεναδίνων και εκτελούσε δρομολόγιο από την Αγία Πετρούπολη προς το Ισραήλ. Η φινλανδική Συνοριοφυλακή ανέφερε ότι το πλοίο εντοπίστηκε να κινείται εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης της χώρας, ενώ η αλυσίδα της άγκυρας ήταν βυθισμένη στη θάλασσα.

Η φινλανδική αστυνομία έχει ξεκινήσει μια διερεύνηση σχετικά με τις κατηγορίες βαριάς διατάραξης τηλεπικοινωνιών, σοβαρής δολιοφθοράς και απόπειρας τέτοιων εγκλημάτων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, το πλήρωμα περιλαμβάνει πολίτες από τη Ρωσία, τη Γεωργία, το Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν.

Scroll to Top